avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil retroactiva
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil retroactiva

"Conform formei initiale a OUG nr. 148/2005, concediul si indemnizatia lunara erau acordate doar pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii. Ulterior, prin Legea nr. 239/2009, in vigoare de la 18 iunie 2009, pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere, cuantumul indemnizatiei s-a majorat cu 600 de lei."

buna seara,
nu inteleg un lucru: aceasta indemnizatie se acorda numai pentru copii nascuti dupa 01.01.2006? :">
intreb pentru ca la acea data nepoteii mei gemeni aveau 3 luni si dupa umila mea parere ar fi trebuit si lor sa li se acorde acest drept .
multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 18 Noiembrie 2011
Da, deoarece OUG nr.148 din 3 noiembrie 2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului a intrat in vigoare la data de 01.01.2006 ... actul normativ se aplica numai situatiilor aparute ulterior datei intrarii lui in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere gemeni elena_79 elena_79 Am o prietena care are gemeni de aproape 2 ani,in octombrie vor implini aceasta varsta.Ea a auzit k s-a dat sau k s-ar da o lege in care ambii copii vor primi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia retro activa mona_ramona98 mona_ramona98 indemnizatia pentru copii retroactiva se da si din anul 2005 eu am 2 gemene si as vrea sa stiu ce sa fac (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pentru gemeni liviuconstantinb liviuconstantinb Sotia mea a nascut in 2005 gemeni , a beneficiat de indemnizatie de crestere a copilului numai pentru un copil. As dori sa stiu daca se mai poate solicita ... (vezi toată discuția)