avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere gemeni

Am o prietena care are gemeni de aproape 2 ani,in octombrie vor implini aceasta varsta.Ea a auzit k s-a dat sau k s-ar da o lege in care ambii copii vor primi acea indemnizatie de crestere,chiar si retroactiv.Intrebarea mea este:s-a aprobat aceasta lege?Si daca da,de cand se vor acorda retroactiv acei bani ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:26, 17 Septembrie 2009
Da, legea s-a aprobat:
Legea nr. 239/2009 pentru modificarea art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 403, din 15 iunie 2009.
Prin aceasta lege se modifica art.2 din OUG nr.148/2005, dupa cum urmeaza:
„Art. 2. — Cuantumul indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1) se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.”

Urmeaza sa fie publicate Normele metodologice de aplicare.
Vedeti mai multe detalii si aici: www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil retroactiva vicar vicar \"Conform formei initiale a OUG nr. 148/2005, concediul si indemnizatia lunara erau acordate doar pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pentru al 2-lea bebelus. claudiuionica claudiuionica Buna ziua, Sunt Claudiu si am acasa 2 baietei.Problema pe care o am se datoreaza faptului ca al 2-lea copil s-a nascut dupa doar 1 an si 4 luni de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copiilor valentin19 valentin19 buna ziua ,sant o viitoare mama de gemeni si asi dori sa tiu daca voi primi suma de 600 de lei +200 alocatia pentru fiecare copil si ce lege prevede asta in ... (vezi toată discuția)