avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere gemeni

Am o prietena care are gemeni de aproape 2 ani,in octombrie vor implini aceasta varsta.Ea a auzit k s-a dat sau k s-ar da o lege in care ambii copii vor primi acea indemnizatie de crestere,chiar si retroactiv.Intrebarea mea este:s-a aprobat aceasta lege?Si daca da,de cand se vor acorda retroactiv acei bani ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:26, 17 Septembrie 2009
Da, legea s-a aprobat:
Legea nr. 239/2009 pentru modificarea art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 403, din 15 iunie 2009.
Prin aceasta lege se modifica art.2 din OUG nr.148/2005, dupa cum urmeaza:
„Art. 2. — Cuantumul indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1) se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.”

Urmeaza sa fie publicate Normele metodologice de aplicare.
Vedeti mai multe detalii si aici: www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil retroactiva vicar vicar \"Conform formei initiale a OUG nr. 148/2005, concediul si indemnizatia lunara erau acordate doar pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pentru al 2-lea bebelus. claudiuionica claudiuionica Buna ziua, Sunt Claudiu si am acasa 2 baietei.Problema pe care o am se datoreaza faptului ca al 2-lea copil s-a nascut dupa doar 1 an si 4 luni de la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copiilor valentin19 valentin19 buna ziua ,sant o viitoare mama de gemeni si asi dori sa tiu daca voi primi suma de 600 de lei +200 alocatia pentru fiecare copil si ce lege prevede asta in ... (vezi toată discuția)