avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1874 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Va urma S.U.E. sub dominatia Germaniei ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Va urma S.U.E. sub dominatia Germaniei ?

Al Patrulea Reich sau SUE? Planul secret al Germaniei pentru a controla Europa. Plus: Datoria Germaniei e URIAªÃ!

18 NOIEMBRIE, 2011

Al Patrulea Reich, destramarea UE, Germania, SUE, UE
Un document al Ministerului de Externe al Germaniei vorbeşte despre necesitatea ca cele mai puternice economii din Europa, în frunte cu cea a nemţilor, să poată controla ţările care se confruntă cu probleme economice.

Documentul oficial confidenţial, obţinut de The Telegraph, pune bazele mecanismului de transformare a Uniunii Europene într-o uniune de stabilitate, în primă fază, urmată apoi de o uniune politică, care ar urma să aducă rezolvarea crizei datoriilor.

Mecanismul European de Stabilitate (ESM), un mecanism de bailout pe care Europa ar fi trebuit să îl lanseze în 2014, ar urma să fie pus în funcţiune până la sfârşitul anului viitor. Mai mult, mecanismul ar trebui să arate mai mult ca un FMI european.

Planul stipulează că vor fi patru ţări cu capacitatea de a controla politicile economice şi fiscale ale ţărilor UE: Germania, Finlanda, Austria şi Olanda. Comisia Europeană ar urma să impună statelor membre ţinte bugetare, şi dacă acestea vor fi încălcate, atunci vor fi urmate de sancţiuni automate. Dacă statele nu se supun cerinţelor de la centru în repteate rânduri, acestea vor ajunge în faţa Curţii Europene de Justiţie.

Cele patru ţări care vor deţine puterea în Europa, din care Germania se detaşează ca cea mai mare putere economică şi politică, vor putea impune sancţiuni, care vor merge de la amenzi la pierderea suvernităţii, cel puţin în ceea ce înseamnă deciziile bugetare. De altfel, ţările care primesc sau au primit bailouturi îşi vor pierde în mod clar dreptul de a controla bugetul de stat.

Germania este una dintre ţările care au avut cel mai mult de câştigat de pe urma monedei unice. Datele Eurostat arată că Germania avea un excedent comercial de 40,3 miliarde de euro în 1999 cu ţările UE. În 2007, excedentul a ajuns la 126,5 miliarde euro, înainte să scadă la 109 miliarde în 2008 pe fondul încetinirii economiei mondiale. Doar Olanda depăşeşte Germania în acest clasament, cu 152 miliarde de euro excedent în 2008, însă ţara are un oarecare statut de paradis fiscal.

Citeşte şi: Europa va fi a Germaniei sau nu va mai fi deloc

SURSA

Capital: Începe drama finală: Trebuie să ne temem de datoria nemților. E uriașă!

“În Germania, oameni au senzația că țara nu are nicio problemă, că Germania este lipsită de datorii și că ceilalți sunt îndatorați excesiv. În realitate, nivelul datoriei germane este îngrijorător”.

Cel care a spus aceste vorbe nu este nici Roubini și nici alt economist de la care ne-am obișnuit să răspândească opinii pesimiste. Este vorba chiar de președintele consiliului de miniștri ai Finanțelor din zona euro, nimeni altul decât Jean-Claude Juncker.

Acesta a declarat într-un interviu pentru Bonner General-Anzeiger că datoria Germaniei este mai îngrijorătoare decât cea a Spaniei.

“Numai că nimeni nu vrea să știe asta”, a spus luxemburghezul, care a adăugat că “Este mai confortabil să spui că oamenii din Sud sunt leneși. Nu este deloc așa”.

Dacă aruncăm o privire pe cifrele Eurostat, Juncker pare să aibă dreptate într-o oarecare măsură: datoria Germaniei este de 83,2%, în timp ce Spania are o datorie publică de 61%.

Deutsche Welle: Nori întunecaţi la orizontul economiei germane

În prezent, Germania este, fără îndoială, locomotiva conjuncturii economice europene. În timp ce la nivelul zonei euro, în perioada iunie – septembrie, nu s-a înregistrat decât o creştere economică de 0,2 procente, în Germania economia înfruntă cu stoicism ciza. Mai mult, se află pe o traiectorie ascendentă. Persepctivele nu sunt, însă, la fel de pozitive, consideră unii experţi.

Experţii Centrului de Cercetări Economice Europene, ZEW, din Mannheim, privesc cu scepticism spre viitor. Aceştia estimează o evoluţie extrem de slabă a economiei germane, aşa cum nu s-a mai înregistrat din octombrie 2008. Cu toate acestea, Uwe Angenendt, economist-şef la Banca BHF, se aşteaptă doar la o recesiune destul de “blândă”, în condiţiile în care piaţa muncii e stabilă, în care veniturile sunt bune, iar economia germană este influenţată puternic de situaţia de pe piaţa internă.

SUVERANITATE = Basme si legenda
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:17, 18 Noiembrie 2011
Germania putea sa isi reinvie imperiul de cateva ori in ultimii zeci de ani. Pentru asta nu avea decat sa lase Grecia, Italia, Spania si Irlanda sa intre in faliment. O data cu falimentul acestor state ar fi fost trase in gaura si Franta, Elvetia, Benelux si statele est-europene.

Nu credeti ca ar fi fost mai usoara dominatia unor state falimentare decat a unora salvate? Cum credeti ca ar putea domina Germania cu Franta sau UK inca puternice?

Germania si-a invatat lectia si consider ca alaturi de Franta este ca mai puternica veriga a unitatii europene. Uitativa numai la ultimii 60 de ani.

Roubini ma lasa rece cu parerile lui nefondate economic. Economia europeana este extrem de diferita de cea americana.

Toate cele bune,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se discuta la davos ? POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Valul „eurosceptic” ameninţă scheletele din dulapurile băncilor germane. de Radu Golban În spaima din ce în ce mai vocală a liderilor ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Euro se prabuseste valeriurv valeriurv Pe internet apare parerea unor finantisti ca euro se va prabusi si odata cu el si UE. Daca se va adeveri sau nu este alta problema. Intrebarea este : Daca ... (vezi toată discuția)