Buna ziua,
Doresc sa colaborez cu o firma de taxi ; am atestat si pe masina voi lucra eu personal; am intrebat la mai multe firme de taxi si raspunsul a fot acelasi: masina trebuie trecuta pe firma de taxi si facut un contract de vanzare-cumparare intre mine si firma apoi ei imi vor da licenta. Firmele de taxi imi spun ca nu se mai incheie contracte de comodat /inchiriere intre persoana fizica si firma. Intreb urmatoarele:
1. mai am de platit la banca inca 5 ani credit la masina (masina este pe numele meu nu este cumparata in leasing)
2. cum se procedeaza in acest caz?
- se face acest contract de vanzare-cumparare intre mine si firma de taxi apoi ei imi vor da licenta sa lucrez?
- cum ar trebui sa se inchei acest contract ca sa imi pot recupera inapoi masina de la firma?
Imi este tare frica sa inchei acest contract si sa raman fara masina. Va rog sa imi raspundeti si sa ma sfatuiti ce sa fac. Multumesc mult.
Si taxele cine le plateste in continuare?In opinia mea,este riscant sa incheiati un contract de vanzare cumparare cu firma de taxi.Un contract de inchiriere,sau deveniti pfa si incheiati un contract de prestari servicii ar fi mai indicat.Daca incheiati un contract v/c nu mai sunteti propietar,nu?
va multumesc mult pentru raspuns numai ca stiti si Dvs cat dureaza si ce costuri presupun un pfa. As dori sa va mai adresez o intrebare: cum as putea totusi sa-i conving sa fac contract de inchiriere cu firma respectiva avand in vedere faptul ca toate firmele nu mai doresc acest lucru? Precizez faptul ca, am gasit o licenta de taxi dar persoana doreste sa o treaca pe firma ei (care nu este de taxi) numai ca la fel doreste sa procedeze, adica contract de v/c in care va specifica ca bunul imi apartine si imi va fi restituit inapoi in ...x perioada de timp; mentionez faptul ca inteleg perfect ce inseamna un c/v dar ma gandesc ca totusi poate sa specifice anumite clauze acolo in favoarea mea? nu stiu ce sa zic.....
Va sfatuiesc sa nu apelati la un contract de vanzare cumparare,indiferent care ar fi clauzele acestui contract.Daca cealalta parte nu respecta aceste clauze o sa cheltuiti multi bani si timp in diferite procese de reziliere si executare silita.Nu va garanteaza nimeni ca chiar daca veti avea castig de cauza,intr-un final o sa va recuperati banii cheltuiti.