avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Antecontract sub semnatura privata - valabilitate, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Antecontract sub semnatura privata - valabilitate, desfiintare

Buna ziua, am incheiat in antecontract de vanzare-cumparare in luna a-11-a 2012, ob. antecontractului il constituie trei autovehicule pe care le-am dat unei societati, plata urma sa se efectueze prin compensare (societatea urma sa presteze anumite servicii) sau sa plateasca acele autovehicule in cazul in care nu se efectua plata prin compensare.
Societatea respectiva nu a prestat nici un serviciu si nici nu a achitat autovehiculele, este adevarat ca plata urma sa o faca pana la data de 31.12.2013 dar nu mai vreau sa le dau autovehiculele.
Intrebarea era: Ce valoare juridica are acest antecontract ?(nu este autentificat la notar este doar semnat de noi)
Cum as putea sa-mi iau masinile inapoi in mod legal fara a avea probleme?
Multumesc mult pentru un eventual ajutor.
Cel mai recent răspuns: eu_craciun , utilizator 12:07, 25 Martie 2013
Daca vreti sa renuntati la antecontract, trebuie mai intai sa vedeti care sunt clauzele contractuale privind neindeplinirea obligatiei de catre una dintre parti.
In orice caz, in cazul in care anuntati ca vreti sa reziliati acest antecontract veti plati penalitati.
eu_craciun a scris:

Cum as putea sa-mi iau masinile inapoi in mod legal fara a avea probleme?

Atata timp cat ati semnat doar un antecontract nu ati transmis si dreptul de proprietate, asa ca, in calitate de proprietar va puteti recupera masinile.
Succes!
Multumesc pt. raspuns, care ar fi procedura, ma duc pur si simplu si imi iau masinile?in antecontract nu am stipulata nici o penalitate in cazul in care nu mai fac contract de vanzare cumparare, asadar as putea sa cer masinile inapoi fara alte proceduri?
Ma poate da in judecata si sa ma oblige sa inchei contract de v-c in baza acelui antecontract?
Atata timp cat masinile sunt inca ale dv le luati pur si simplu. Daca el le foloseste pana la 31.12 si apoi nu le mai cumpara? Ce faceti? Daca a platit vreun avans aveti obligatia sa il returnati, daca nu a platit nimic si nu exista nicio clauza penala in contract, nu aveti ce pierde
Multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c CATY22 CATY22 Intr-un contract de vanzare-cumparare, pot sa pun o clauza prin care sa prevad ca daca nu-mi plateste, ii pot lua marfa inapoi? sau asta se face numai cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor ... GAlina2022 GAlina2022 Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor pentru casa si teren si el a mai facut la cateva luni distanta acelasi antecontract pentru ... (vezi toată discuția)