avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mod repartizare cote caldura intr-un bloc fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mod repartizare cote caldura intr-un bloc fara repartitoare

Cum se repartizeaza cotele de caldura intr-un bloc in care proprietarii nu au dorit sa-si monteze repartitoare de costuri pentru caldura?
In acelasi timp, 65% dintre proprietari au modificat suprafata echivalent termic al caloriferelor din apartamente, prin inlocuirea caloriferelor vechi, cu altele noi, cu o suprafata mare.
Nu este normal sa se plateasca la suprafata utila a aprtamentului, in conditiile in care unii proprietari si-au modificat suprafetele de incalzire al corpurilor de incalzire din apartamente. Cei care nu au avut bani (pensionarii) nu au modificat caloriferele, ele fiind cele prevazute in proiectul constructorului.
Este corect sa se faca repartitia cotelor de caldura dupa suprafata achivalent termic al fiecarui apartament, suprafata inventariata si consemnata intr-un document juridic de furnizorul R.A.D.E.T Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 17:18, 21 Noiembrie 2011
Corect pusa problema si corecta si solutia!
Trebuie facuta aceasta inventariere a sistemului de incalzire, cu RADET sau cu o firma autorizata, si apoi repartizat consumul in functie de SET-ul fiecarui apartament.
Posibil sa fie necesar si [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
@Paul_Nica
Solicitati RADET-ului printr-o cerere masurarea SET. Stiu ca la un moment dat pretul era de 6,40 lei/apartament. Cererea o depuneti in Str. Cavafii Vechi. Nu uitati ca pe cerere sa mentionati codul clientului. Cererea o puteti transmite pe mail sau fax, dar va sfatuiesc sa o depuneti personal in Cavafii Vechi pentru a primi un numar de inregistrare.
Cand aveti SET-ul repartizarea o veti face impartind valoarea incalzirii facturate la total SET, afland lei/SET si inmultiti cu SET-ul fiecarui apartament.
Sa solicitati SET sa fie separat parti comune si separat apartamente. Nu se stie, pot aparea si centrale termice si sa stiti cat le veti repartiza ca parti comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunt la repartitoare goby goby Suntem 52 de apartamente si toate au repartitoare.Firma cu care avem contract de cativa ani buni ne obliga sa schimbam repartitoarele pentru ca li s-au uzat ... (vezi toată discuția)
Numărare elemenți calorifere Lunawith Lunawith Buna ziua , as dori o lamurire cu privire la numararea elementilor caloriferelor din apartamente fara repartitoare pentru \" calcularea \" caldurii .Exista o ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura ursulina ursulina Bună ziua! Este corectă calcularea cotei de căldură pe suprafaţă echivalent termic şi nu pe cotă parte indiviză? Am această problemă, deoarece ... (vezi toată discuția)