avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate Cladire fara teren - subiect redeschis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate Cladire fara teren - subiect redeschis

Am scris in urma cu un an despre aceeasi situatie(vezi mai jos descrierea), intrebarea de data aceasta fiind alta. In acest moment, ma aflu in situatia in care am reusit sa obtin anularea unui titlu de propritate emis incorect cu decizie definitiva si irevocabila, insa la ultima solicitare de concesionare a terenului am primit raspuns ca nu este posibil deoarece terenul este inca in litigiu (furnizandu-mi-se si numarul dosarului). Astfel am aflat ca cel care achizitionase terenul de la revendicator, a deschis un proces pentru recuperarea contravalorii platite.

Intrebarea este: Daca s-a stabilit ca proprietarul terenului este Primaria, de ce nu se poate concesiona pana la solutionarea respectivei cauze?
Exista un cadru juridic referitor la concesionarea terenurilor de catre institutiile statului?


Multumesc anticipat!
_______________________________________________________________
Subiect: Am cumparat cladire fara teren?! Pot intabula daca exista un proces pe rol?
Am achizitionat in urma cu 10 ani o cladire fost magazin COOP intr-un spatiu rural + anexele acestuia. Ulterior terenul pe care se afla cladirea a fost revendicat si i s-a dat titlul de proprietate, imediat urmand vanzarea acestui teren catre un cumparator de buna credinta.
Am actionat in instanta Primaria si am castigat acel proces cu decizie definitiva si irevocabila, insa nu se poate trece la licitarea terenului deoarece fostul proprietar a actionat si el in instanta Primaria.
In acest moment eu pot cere intabularea cladirii si inchirierea acesteia, daca se disputa in continuare terenul in instanta?

Alte discuții în legătură

Am cumparat cladire fara teren?! pot intabula daca exista un proces pe rol? Bucalae Bogdan George Bucalae Bogdan George Am achizitionat in urma cu 10 ani o cladire fost magazin COOP intr-un spatiu rural + anexele acestuia. Ulterior terenul pe care se afla cladirea a fost ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie- evacuare chiriasi vrica vrica Un revendicator are o sentinta def.si irevocabila pentru spatiile nevindute de catre primarie inca din 2002 In Noiemb.2007 se adreseaza instantelor pentru ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)