avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proces impotriva statului, probleme majore cu citatia, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proces impotriva statului, probleme majore cu citatia, ce e de facut?

De vreo 3 ani ma judec cu statul si daca inainte de acest episod credeam ca justitia e cat de cat justitie sau, ma rog, ceva care sa semene a justitie macar de ochii lumii, acum m-am linistit total.
Treaba sta cam asa:
Am facut apel in urma anularii ca netimbrate a actiunii de catre instanta de fond; taxa de timbru era in jur de 65.000 ron iar cererile de reexaminare si scutire a taxei de timbru au fost si ele respinse deoarece art 21 (1) lit a si b, chiar daca le invoci, se pare ca nu se aplica.
Am facut apelul respectiv fara a-l timbra, asteptand citatia de la Curtea de Apel in care sa mi se spuna exact cat am de platit fiind deja pregatit cu cererile de reexaminare si scutire de taxa de timbru judiciar.
In loc sa apara postasul cu citatia, a aparut direct decizia de la Curtea de Apel cum ca instanta anuleaza apelul deorece acesta nu a fost timbrat ("cu permisiva suma de 4ron" ), procedura legal indeplinita deorece citatia prin care mi s-a pus in vedere sa platesc taxa de timbru s-a restituit la dosar cu mentiunea " destinatar mutat de la adresa".
Problema e ca firma nu si-a mutat nicio adresa, mai mult, la acea adresa am si eu rezidenta, la acea adresa locuiesc cumnatii mei iar socrii mei zilnic isi fac aparitia pt a avea grija de nepoata mea. Nu a existat nici un postas si nici o citatie si sincer, nu cred - desi e posibil - ca postasul din lene sa scrie pe citatie "destinatar mutat de la adresa". Oricum, nu pot sa nu remarc cum sansa sare in ajutorul statului :D :D :D
Ce ar fi de facut in continuare, pe ce sa imi intemeiez recursul? Mie mi se pare cel putin dubioasa toata aceasta poveste...
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
bob737, utilizator
Cel mai recent răspuns: bob737 , utilizator 23:29, 21 Noiembrie 2011
Cred ca va puteti intemeia recursul pe art. 304 punctul 5 din Codul de procedura civila.
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reexaminare taxa timbru Corina Ganescu Corina Ganescu Pe rolul instantei de judecata se afla recursul la cererea de intoarcere executare silita. Cererea de excutare silita s-a timbrat cu 194 lei. Prin citatie, ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru adrianef adrianef Se poate respinge o actiune pe motiv ca este netimbrata sau insuficient timbrata sau judecatorul da un termen pentru a se timbra actiunea? (vezi toată discuția)
Apel castigat fara achitare taxa timbru - se poate anula? kyrrdan kyrrdan Buna, Am introdus actiune in pretentii, am achitat taxa de circa 50 milioane vechi si am castigat. Parata a facut apel, nu m-am prezentat datorita vremii ... (vezi toată discuția)