avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ordinea stingerii obligatiilor fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ordinea stingerii obligatiilor fiscale

1) Un PFA (birou individual de arhitectura) se afla in situatia de a avea obligatii fiscale restante la 31 august 2011, pe care intentioneza sa le achite in cursul lunii decembrie, impreuna cu dobanzile aferente.
2) In data de 11.11.2011 se emite de catre administratia financiara, pentru PFA in cauza, decizie referitoare la obligatii de plata accesorii in care sunt calculate majorari de intarziere, dobanzi si penalitati, cu termen de plata conform legii, 5 decembrie 2011.
3) PFA trebuie sa onoreze cu prioritate aceasta decizie si sa plateasca suma din decizia primita, inclusiv penalitatile, in integralitatea lor.
4) In cazul acestei plati, se sting accesoriile si nu debitul principal.
5) Presupunand ca PFA nu tine seama de decizia primita si plateste numerar sau prin ordin de plata debitul principal, care obligatie se stinge mai intai avand in vedere decizia de accesorii emisa deja?
6) Daca se platesc penalitatile integral inainte de plata debitului principal, cum se mai poate aplica reducerea penalitatilor conform ultimelor reglementari legale?

Sper ca am fost suficient de explicita si astept cu interes o sugestie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:37, 21 Noiembrie 2011
ordinea de stingere a datoriilor este urmatoarea:
1. Se sting cu prioritate toate obligatiile fiscale principale in ordinea vechimii acestora;
2. Dupa stingerea tuturor obligatiilor fiscale principale, se sting obligatiile fiscale accesorii (dobanzi si penalitati) in ordinea vechimii acestora.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere penalitati sidor sidor Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut ... (vezi toată discuția)
In ce ordine se sting creantele fiscale? Ana Popescu Ana Popescu Este vorba despre un PFA care inregistreaza restante catre ANAF constand din creante fiscale principale cat si creante accesorii. In cazul in care se plateste ... (vezi toată discuția)
Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)