avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Stergere penalitati
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Stergere penalitati

Am avut datorii la buget, TVA. Am achitat toate datoriile pana in 2009. Au ramas majorari si penalizari de la plata tarzie a TVA. In anul 2010 am cerut insolventa firmei. Se poate aplica ordinul si pentru cazuri de acest gen? Datoriile au fost platite au ramas dobanzi si penalitati.
Cel mai recent răspuns: sidor , utilizator 16:17, 11 Octombrie 2011
Normal, reducerea sau stergerea penalitatilor se face pentru cei care au datorii si le achita la termenele impuse !?


Ordinul MFP nr. 2.604/2011 - aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanta Guvernului nr. 30/2011 - modificarea si completarea Codului Fiscal
Art. 2. - (1) Pentru obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 se acordaurmatoarele facilitati:
a) anularea penalitatilor de intarziere, precum si anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii fiscale principale, dacaobligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevazute la art. 1 alin. (2), sunt stinse prin platasau compensare panala data de 31 decembrie 2011, cu exceptia obligatiilor prevazute la alin. (2);
b) reducerea cu 50% a penalitatilor de intarziere, precum si reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii fiscale principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevazute la art. 1 alin. (2), sunt stinse prin plata sau compensare panala data de 30 iunie 2012, cu exceptia obligatiilor prevazute la alin. (2)
(2) Pentru dobanzile datorate panala data stingerii si stabilite prin decizii comunicate dupa aceasta data, conditia se considera indeplinita daca dobanzile se sting pana la termenul de plata prevazut la art. 111 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul de procedurafiscala.




Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
ContSters210520, utilizator
Eu consider ca nu.

"Art. 2. - (1) Pentru obligatiile fiscale accesorii aferente obligatiilor fiscale principale restante la data de 31 august 2011 se acorda urmatoarele facilitati: "

Numai pentru accesorile aferente obligatiilor principale restante la 31.08.2011. In cazul prezentat mai sus la 31.08.2011 nu mai exista obligatii principale restante.
ar fi normal ca si pentru cei care au achitat debitele la zi, inainte de aparitia ordinului sa beneficieze de stergerea accesoriilor. Dar guvernentii nostri dau legi cu aplicare retroactiva dor pentru a incasa impozite si taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati tva mihaelamure mihaelamure buna, am o datorie la finante pe tva la care s-au adaugat si penalitati si majorari. vreau sa platesc pana la sfarsitul anului sa am scutire de penalitati si ... (vezi toată discuția)
Og 30/31.08.2011 tatiana_galati tatiana_galati Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru \"Dobanzi si ... (vezi toată discuția)
Scutire plata penalitati tva coca_ab coca_ab in incercarea de a profita de legea data de scutire plata penalitati la tva,am fost azi la finante sa vad de ce scutire beneficiez.Am o datorie principala de ... (vezi toată discuția)