avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara si veniturile suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara si veniturile suplimentare

Buna ziua, In urma cu doi ani am stabilit (legal) cu tatal copilului meu o pensie alimentara fixa, independenta de veniturile lui si cu mentiunea ca nu mai am pretentii de modificare a ei(pensiei al.)pana la majoratul copilului. Intre timp tatal copilului a castigat foarte multi bani (se pot dovedi din declaratiile de avere si articole din presa scrisa).Pe cale amiabila nu am reusit sa ajung la o intelegere cu acest individ, deci intreb....fiind constienta ca pensia alimentara nu o pot majora, pot obtine prin alte modalitati legale, anumite avantaje materiale suplimentare minorului? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 13:25, 28 Noiembrie 2011
Trebuie sa formulati o actiune in instanta pentru majorarea pensiei de intretinere, ca urmare a cresterii veniturilor debitorului. Acea intelegere nu are nicio valoare juridica, deoarece este un drept al copilului dvs. nu un drept personal al dvs ca mama sau al tatalui, plus ca aspectele legate de incredintarea copilului, inclusiv in ce priveste pensia de intretinere nu au un caracter definitiv, ele se pot oricand modifica daca au intervenit schimbari in ce priveste situatia copilului.
am semnat un document prin care nu mai pot majora pensia alimentara pana la majoratul minorului. pot merge mai departe in instanta fara sa sara toti avocatii lui pe mine?
Motivele pentru care v-am spus sa formulati cererea de majorare le-am expus anterior. Nu stiu ce contine acel document, ce forma juridica are el dar apelati la un avocat care sa va reprezinte.
insist pentru ca nu vreau sa-mi pierd timpul inutil. Se numeste "contract de tranzactie" si se specifica la un moment dat...."ambele parti declara in mod expres, ca prezentul contract reprezinta vointa lor libera, neviciata, si ca urmare. au lichidat irevocabil orice pretentie izvorata din dreptul de a cere majorarea pensiei de intretinere a minorului X pana la varsta la care acesta va deveni major. De asemeni acest contract reprezinta si modul de renuntare la judecata in dosarul nr.z, litigiul dintre ele fiind definitiv si irevocabil stins". Domnul in cauza, tatal minorului, a castigat in aceasta toamna o suma importanta de bani. Mai pot solicita marirea pensiei alimentare sau 25% din suma castigata de acesta in aceasta toamna (suma facuta publica)?
Ce varsta are minorul? Pentru ca una e sa aiba 5 ani si alta 17,5 ani.
Dupa 18 ani are oricum dreptul la pensie alimentara, in conditiile legale. Daca am inteles bine, contractul de tranzactie este limitat la varsta majoratului.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara vsandu vsandu BUNA ZIUA! AM UN COLEG CARE A DIVORTAT DE SOTIE SI PANA ACUM A PLATIT PENSIE ALIMENTARA IN PROCENT DE 25% DIN VENITURI. ACUM SOTIA L-A DAT IN JUDECATA PENTRU ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anielavana anielavana Daca s-a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin intelegerea partilor la plata pensiei alimentare de 500 RON, se poate reveni asupra ... (vezi toată discuția)
Proces stabilire pensie alimentara - renuntare anaana3 anaana3 Buna ziua, Am un copil in urama unei relatii de concubinaj. Desi stia de existenta copilului il recunoaste 9 ani mai tarziu. In acest timp nu participa in ... (vezi toată discuția)