avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara si veniturile suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara si veniturile suplimentare

Buna ziua, In urma cu doi ani am stabilit (legal) cu tatal copilului meu o pensie alimentara fixa, independenta de veniturile lui si cu mentiunea ca nu mai am pretentii de modificare a ei(pensiei al.)pana la majoratul copilului. Intre timp tatal copilului a castigat foarte multi bani (se pot dovedi din declaratiile de avere si articole din presa scrisa).Pe cale amiabila nu am reusit sa ajung la o intelegere cu acest individ, deci intreb....fiind constienta ca pensia alimentara nu o pot majora, pot obtine prin alte modalitati legale, anumite avantaje materiale suplimentare minorului? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 13:25, 28 Noiembrie 2011
Daca puteti dovedi ca a incheiat contractul de tranzactie la o suma modica cunoscand ca va avea ulterior tranzactiei sume importante de bani, poate cu un avocat bun sa anulati contractul si sa solicitati sa achite pensie alimentara mai mare pentru ca sunt cheltuieli mai mari cu intretinerea minorului si in vederea asigurarii unui trai decent.
contractul a fost facut in 2008 timp la care tatal minorului avea venituri mult mai mici.acum pensia alimentara reprezinta 5% din veniturile lui. fiind persona publica,are declaratie de avere in care-si declara veniturile. as deschide un proces chiar si numai pentru a atrage atentia asupra neglijarii fiului sau dar as dori sa stiu daca am o sansa. multumesc pentru raspunsuri.
Da ca nu il chemati in judcata nu veti sti daca aveti sau nu sanse.
Depinde de cererea si de dovezile pe care pututeti sa le anexati in dovedirea acesteia pentru a avea castig de cauza.
Insa depinde si de probele pe care le produce tatal.

Totusi, apreciez ca este in interesul minorului sa promovati o actiune de majorare a pensiei de intertinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara vsandu vsandu BUNA ZIUA! AM UN COLEG CARE A DIVORTAT DE SOTIE SI PANA ACUM A PLATIT PENSIE ALIMENTARA IN PROCENT DE 25% DIN VENITURI. ACUM SOTIA L-A DAT IN JUDECATA PENTRU ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara anielavana anielavana Daca s-a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin intelegerea partilor la plata pensiei alimentare de 500 RON, se poate reveni asupra ... (vezi toată discuția)
Proces stabilire pensie alimentara - renuntare anaana3 anaana3 Buna ziua, Am un copil in urama unei relatii de concubinaj. Desi stia de existenta copilului il recunoaste 9 ani mai tarziu. In acest timp nu participa in ... (vezi toată discuția)