avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajarea unui functionar public pe perioada ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajarea unui functionar public pe perioada determinata

care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru angajarea in cadrul unei primarii a unei persoane pe perioada determinata in functia de operator Rol deoarece persoana care ocupa acest post a plecat in concediu de paternitate
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 15:38, 24 Noiembrie 2011
Referat de organizare a concursului+bibliografie+fisa de post, apoi derulati procedura de recrutare prevazuta de H.G. nr. 611/2008.
H.G. 611/2001

Art. 9
(2) Concursul de recrutare se organizează în vederea ocupării unei funcţii publice pe perioadă nedeterminată.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), în cazul funcţiilor publice de execuţie temporar vacante, concursul de recrutare se poate organiza şi în vederea ocupării unei funcţii publice de execuţie pe perioadă determinată, în condiţiile legii.
(4) În situaţia în care concursul de recrutare se organizează în vederea ocupării, pe o perioadă determinată, a unei funcţii publice de execuţie cu grad profesional debutant, candidatului declarat admis îi va fi aplicabil regimul funcţionarilor publici debutanţi pe întreaga durată a ocupării funcţiei publice.

Art. 20
c) pentru funcţiile publice pentru care competenţa de organizare a concursului aparţine autorităţilor şi instituţiilor publice din administraţia publică locală, condiţiile specifice se aprobă de conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte funcţia publică pentru care se organizează concursul, cu înştiinţarea Agenţiei.

ART. 38
Înainte cu cel puţin 30 de zile de data stabilită pentru proba scrisă, pe baza avizului sau, după caz, cu dovada înştiinţării Agenţiei, autoritatea ori instituţia publică organizatoare a concursului are obligaţia asigurării publicităţii concursului, în condiţiile legii.

ART. 39
(1) Anunţul privind concursul se publică de către autoritatea sau instituţia publică organizatoare în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi într-un cotidian de largă circulaţie, cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilită pentru proba scrisă.
(2) Cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilită pentru proba scrisă, condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia, tematica şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului. Dacă autoritatea sau instituţia publică are pagină de internet, afişarea se face şi pe această pagină, la secţiunea special creată în acest scop. Informaţiile menţionate se menţin la locul de afişare până la finalizarea concursului.
(3) În situaţia în care autorităţile sau instituţiile publice consideră necesar, pot asigura publicarea anunţului şi prin alte forme de publicitate suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare marianacris marianacris Care este perioada de publicare in Monitorul Oficial pentru concurs al unui post ramas vacant. Daca este vacantat la 20.10.2015 cand se poate scoate la ... (vezi toată discuția)
Angajare kradu1 kradu1 Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu publicarea in monitorul oficial postul vacant la o institutie publica? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Punere la dispozitie herminast herminast Post scos la concurs, anuntul ar trebui sa contina conditii specificate expres pentru ocuparea functiei, sau se prezuma cunoscuta legislatia specifica ... (vezi toată discuția)