avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... solicit un sfat. multumesc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

solicit un sfat. multumesc

problema ar fi urmatoarea:
tatal meu in varsta de 80 ani, detine o proprietate unde si locuieste de fapt si are un vecin care:
-si-a construit casa intrand si pe terenul tatalui meu
-i-a stricat gardul sa poata intra cu tractorul sa-si duca gunoiul de grajd
-cand ploua ii aluneca gunoiul de la grajd pe terenul tatalui meu
-isi intoarce tractorul cu remorca in gradina tatalui meu calcand tot si rupand crengile copacilor
toate acestea se intampla cu acordul tacit al tatalui meu in sensul ca nu-i spune nimic de frica sa nu se certe cu el ,tatal meu fiind foarte influentabil mai ales daca i se da un paharel,ma intelegeti
acum rugamintea mea este sa-mi spuneti daca eu pot face ceva d.p.d.v.juridic,astfel incat sa inceteze toate acestea .
inteleg ca tata e proprietar dar eu si o sora(suntem doua fice)il vom mosteni si nu am dori ca cineva sa distruga tot pe acea proprietate in timpul in care va mai trai tata.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 05:40, 22 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult BODEALEX!
intelegere amiabila nu am cu cine deci iese din discutie
din insiruirea de legi facuta de dv.sa inteleg ca am dreptul legal sa inaintez o plangere in instanta dar ce sanse am sa castig procesul daca tata nu ma sustine in sensul sa vina in instanta si sa spuna ce face vecinul,dar pot dovedi cu foto sau filmare abuzurile
Dumneavoastra nu aveti nicio calitate pt a face plangere la politie pt distrugere sau altele sau sa-l actionati in judecata pe vecin daca nu sunteti coproprietar alaturi de tatal dvs. Ar trebui ca tata sa va imputerniceasca fie sa ii administrati proprietatea, fie exact pt a actiona in judecata vecinul.
Daca tata nu mai e sanatos mintal, incercati sa-l puneti sub interdictie in instanta si astfel sa ajungeti sa-i administrati proprietatea
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
multumesc mult pt raspunsuri
of ! ,parinti care nu mai asculta de copii . ,cum ei au " suferit " sa ne creasca trebue sa intelegem ca ne vine si noua randul. totul depinde de dtr sa-l convingeti pe tata sa va faca procura de reprezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penalã la politie nicole852107 nicole852107 Bunã ziua.Mama mea a facut o plângere la politie in urmã cu 4 luni pentru viol de domiciliu,folosinta abuziva si distrugere in care s-au cerut despagubiri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o problema cu vecinul meu mi-a ocupat din gradina ... Teo Doru Teo Doru Buna ziua am o problema cu vecinul meu mi-a ocupat din gradina mea la stradă 6ari de teren de multi ani tatăl meu fiind frate de tata cu vecina am dat-o in ... (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietatii (teren agricol) lidiag lidiag Duminica, 06.11.2011, dorind sa aram terenul, proprietatea tatalui, am constatat ca acesta fusese insamantat cu grau. Mentionez ca acest teren fusese muncit, ... (vezi toată discuția)