nistorsc a scris:
rog ajutor in urmatoarea problema:
- in 1946 cel care a intocmit certificatul de casatorie bunicii mele i-a gresit data de nastere pe acest certificat
- dupa moartea bunicului, bunica are niste drepturi in calitate de vaduva a unui veteran de razboi si a avut nevoie de acest certificat
- acum greseala a fost descoperita, am fost la primarie, dar cotorul certificatului de casatorie a fost pierdut, drept pentru care primaria nu doreste sa modifice certificatul de casatorie
Ce documente imi trebuie pentru ca bunica mea sa poata primi drepturile legale ca vaduva de veteran de raz, in lege se face diferenta)boi (nu vaduva de razboi
pentru rezolvarea certificatului de casatorie trebuie sa va adresati Directiei Judetene de Evidenta a Populatiei si sa sesizati refuzul rectificarii actului de casatorie din anul 1946 de catre primaria unde a avut loc incheierea casatoriei.
Urmare a cererii depuse de catre bunica dvs. si a actelor doveditoare, ofiterul starii civile din cadrul primariei este obligat sa rectifice actul de casatorie si sa elibereze un nou certificat de casatorie. Aprobarea dosarului de rectificare va costa 12 lei pe care va trebui sa-i achitati la D.J.E.P.