Sunt Claudia,25ani din Iasi,mama unei fetite de aproape 7 anisori.un copil minunat care imi face zilele frumoase.de cand a aparut pe lume am fost ajutate de parintii mei,tatal micutei fiindu`mi alaturi doar in primele luni de sarcina,ca mai tarziu spunand ca nu este a lui.inainte de a implini un anisor,l`am dat in judecat pentru a-si recunoaste copilul,dar increderea mea in el m`a facut sa renunt la proces,sperand ca va face ce a promis...."sa nu ne taram prin tribunale si sa rezolvam singuri".intrebarea mea este,ce as putea face acum?am nevoie de sfatul unui avocat,fetita e destul de marisoara si daca pana acum ma vedeam o mama luptatoare,acum ma sperie gandul ca are liniuta in loc de numele tatalui...:(...iti multumesc din suflet si astept un raspun,un sfat,o idee....sa il dau in judecata???nu mai stiu nimic d eel d eaproximativ 2 ani...
S-ar putea ca dupa aceasta actiune sa fiti in aceeasi situatie.. adica sa nu primiti si sa nu puteti obtine bani in mana efectiv, vor fi doar pe hartie, la fel si tata .. sa ramana doar un nume pe certificat. Cred ca fetita are nevoie de un tata si nu va fi de ajuns doar numele.
Dupa actiunea de stabilire paternitate, veti avea de rezolvat si cu autoritatea parinteasca, s-ar putea ca instanta sa stabileasca ca ambii parinti sa-si exercite autoritatea parinteasca si atunci veti avea nevoie de acordul scris al tatalui in ce priveste pe copil.
Sunteti tanara, poate veti cunoaste pe cineva cu care veti forma o familie care va va iubi copilul si va dori sa-l infieze, sa fie tata.. nu va putea fara ca tatal biologic sa fie de acord.
Cred ca trebuie sa chibzuiti cum e mai bine pentru copil si pentru dvs. Poate nu ar strica ca intai sa vedeti ce e cu tatal
Doamna domnisoara Claudia,
Cititi cu atentie, de 10 ori, sfatul d-nei gi-jane2 si reparati ce mai puteti , daca ati deschis deja proces de recunoastere paternitate.
Va spune Stan-Patitul, nu visati la blana ursului din padure!!
Necazurile ulterioare create de un asemenea om va vor costa mult mai mult decat ipoteticele beneficii: bani pe calmante, bani pe avocati, cautare de martori, violente, jigniri, si mai ales COPIL NEGLIJAT si nefericit, fiindca acel copil va fi martorul tuturor evenimentelor viitoare.
De acord si eu cu ultimele doua postari.Poate ar fi mai bine sa mai citit pe acest site despre lupta mamelor pentru drepturile copiilor sai.
Poate Dvs. veti fi un caz fericit, dar daca nu l-a interesat pana acum, nici nu cred ca o va face de acum incolo, din pacate. Mai reflectati....
daca doriti neaparat ca liniuta sa poarte un nume , promovati actiune ( in numele minorei insa) ...asta insa nu-i va schimba comportamentul tatalui.., chiar, in cazul descris mai sus faceti mai mult rau decat bine, deoarece si eu sunt de parere ca un copil este mai afecta cand are un tata pe care nu-l intereseaza de loc ca exisat decat daca are o liniuta, prin urmare macar poate sa spere......sau poate gasiti un alt barbat dispus sa fie tata si sot....:D
Daca si un avocat spune asta (mai ales prin prisma proceselor la care a luat parte), o data in plus ar trebui sa va ganditi...la ce veti castiga, dar mai ales la ce veti pierde....linistea Dvs.si a copilului.