avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul indemnizatiei de somaj pentru absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul indemnizatiei de somaj pentru absolventi

Buna ziua. A terminat o facultate si m-am inscris la somaj pentru terminarea unei forme de invatamant , precizez ca am o vechime in munca de 20 de ani , cat va ajunge acest ajutor? Stie cineva ca eu nu am inteles nimic din lege: 230 ron sau 70% din salariu minim.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 22 Noiembrie 2011
1. Pentru ca v-ati inregistrat la Agentia de Somaj ca absolvent, Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune:

Art. 40.
(1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (2) {absolventi, n.m.} pe o perioada de 6 luni si este o suma fixa, lunara, al carei cuantum reprezinta 50% din valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data stabilirii acesteia.

(2) Indemnizaţia de şomaj prevãzutã la alin. (1) se acordã şomerilor prevãzuţi la art.17, alin.(2), lit. a) şi b), o singurã datã, pentru fiecare formã de învãţãmânt absolvitã.

2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

3. 500 : 2 = 250 lei

4. Cei 20 de ani lucrati o sa va ajute atunci cand veti intra in somaj datorita unei concedieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei de somaj pentru absolventi de studii superioare DANYELY DANYELY Cat este alocatia de somaj pentru o persoana care a absolvit studii superioare (diploma de licenta + master) , dar care nu a lucrat inaintea solicitarii ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master Justitiarul711 Justitiarul711 Unui absolvent de facultate care s-a inscris dupa absolvirea facultatii la cursurile de master la zi i s-a refuzat ajutorul de somaj pe motivul ca urmeaza ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj daca am un depozit bancar? Rafaella19 Rafaella19 Recent am terminat facultatea si vreau sa stiu daca am dreptul la somaj in conditiile in care am un depozit bancar. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)