avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DECLARARE ACTIVITATI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DECLARARE ACTIVITATI

Buna ziua tuturor celor care au bunavointa sau curiozitatea de a-mi citi topicul,

Ceea ce doresc sa intreb este urmatorul lucru: cand pe obiectul de activitate al firmei sunt declarate in actul constituiv 35 (exemplu) de activitati secundare pe langa cea principala, se considera de la sine ca aceste activitati vor fi desfasurate pe sediul social si punctele de lucru ale firmei mentionate in actul constitutiv? sau trebuie depuse declaratii model 2 sau 3 ,dupa caz, pentru a declara activitatile pe care le va desfasura societatea la sediul social si la punctele de lucru pe care le are? Adica mai trebuie declarate activitatile sau este suficient ca sunt incluse in obiectul de activitate in actul constitutiv?
Si inca ceva: cand vreau sa fac recodificarea obiectului de activitate si modificari ale actului constitutiv (extindere ob de activitate) trebuie depuse 2 dosare separat, nu? Unul cu cererea de actualizare cod CAEN si unul pentru inregistrarea de mentiuni.
Am constatat ca referentii de la Registru sunt instruiti diferit..... au pretentii diferite la accpetarea dosarelor, dosarul pe care un referent mi-l ia fara observatii constituie un dosar pe care alt referent l-ar lua cu observatii......

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc un weekend relaxant!
Cel mai recent răspuns: PAS22 , utilizator 17:16, 6 Octombrie 2008
Nu este suficient ca acele activitati sa existe in actul constituriv, asa cum bine zici trebuie sa depui declaratia model 2 sau 3, dupa caz.

In declaratie ai casuta speciala pentru activitatile pe care le desfasori la sediul social (nu este obligatoriu sa desfasori activitate la sediul social, acolo poti sa ai numai activitati de birou, exista si pt asta casuta separat) si casuta pentru activitatile de la punctul de lucru. Pentru autorizarea activitatilor pe care urmeaza sa le desfasori nu este nevoie sa faci hotarare AGA / decizia asociatului unic, completezi formularul nr. 6 (depunere acte), declaratia si delegatie din partea firmei, asa vei plati mai putin, undeva pana la 100 lei.

Pentru recodificare, faci dosar separat si poti sa le depui in aceeasi zi.
Stiu ca Declaratia pt activitatile ce se vor desfasura o pot depune in aceeasi zi cu actualizarea CAEN Rev. 2, dar dosarul cu extinderea obiectului de activitate trebuie depus in urma ridicarii extrasului de registru , ca sa pot adauga actvitatile in actul constituiv conform extrasului, corect?
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului si astept cu nerabdare si alte raspunsuri, conform practicii fiecaruia ....
Daca vrei sa maresti obiectul secundar de activitate (in topicul anterior nu ai zis nimic de marirea ob de activitate), intradevari, iti este mai usor sa faci mai intai recodificarea. Dar poti sa faci u recodificarea si sa le depui in aceeasi zi, asta presupune mai multa munca, dar terimi mai repede.

Tocmai am obtinut noul cod CAEN. A fost rescris si actul constitutiv, anumite activitati s-au scos, si sau declarat alte activitati noi. Exista un sediu (activitati de birou) si un punct de lucru. Ce e cu declaratia model 2 sau 3 ? Nu am cunostinta de asa ceva. Unde se depune si cu ce ocazie ? As multumi mult, daca mi-ar da cineva aceste informatii.
Declaratia 2 se depune atunci cand se desfasoara activitati(la sediu si/sau la punctul de lucru), declaratie care se poate sa o fi facut-o deja daca societatea a avut activitate. Declaratia 3 se depune atunci cand vrei sa aduci modificari declaratiei 2. Ambele se depun la ORC . Amanunte pe site-ul www.onrc.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie tip model 3 DAIANA_ DAIANA_ Buna seara, Am si eu urmatoarea intrebare privind inregistarea modificarilor la reg. com. Vreau sa inregistrez o cesiune si o completare a obiectului de ... (vezi toată discuția)
Completare obiect de activitate bettyna bettyna Buna ziua, Sper ca poate cineva sa ma ajute Firma la care lucrez s-a hotarat sa completeze obiectul de activitate ( sa adauge cateva coduri caen dar care ... (vezi toată discuția)
Schimbare actionar srl, recodificare caen si modificare coduri figarro figarro Buna ziua, ma gasesc in urmatoarea situatie: fratele meu are o firma SRL, tata are drept de semnatura (cred ca fratele meu este si administratorul). Eu doresc ... (vezi toată discuția)