avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale completare obiect de activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

completare obiect de activitate

Buna ziua,
Sper ca poate cineva sa ma ajute
Firma la care lucrez s-a hotarat sa completeze obiectul de activitate ( sa adauge cateva coduri caen dar care difera de obiectul de activitate actual)
Exemplu : obiect de activitate actual 1439
completare obiect de activitate 5233;5241 ..etc .(inca 9 coduri) .
Stiu ca trebuie sa completez formularul 3( o declaratie pe propria raspundere) de la registrul comertului.
Problema mea este ca nu stiu daca trebuie trecute toate aceste coduri(pe care le adaugam) in acesta cerere ,sau hotatarea aga si actul constitutiv actualizat in care sunt trecute toate acestea este de ajuns.Pentru ca daca ma uit bine la acest formular nu cred ca am loc unde sa trec atate coduri.
Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 21:57, 8 Iulie 2010
Trebuie facuta HAGA si actul constitutiv actualizat prin care completati obiectul de activitate cu cele 9 coduri CAEN. E necesara si completarea declaratiei pe proprie raspundere daca vreti sa autorizati cele 9 activitati., in sensul ca societatea va desfasura efectiv aceste activitati.
Ai nevoie de un act aditional sau o hotarare prin care se decide completarea/extinderea cu cele 9 obiecte de activitate.Trebuie sa ai la actul aditional /hotarare si contor de cuvinte . Trebuie sa faci si statut actualizat. La registru depui :
- cererea de inregistrare mentiuni completata si la opis pe verso
- declaratie model 3 in cazul in care autorizezi cele 9 obiecte nou adaugate dar fii foarte atent sa treci pe declaratie si obiectele deja autorizate ( cele care apar deja pe certificatele constatatoare ) deoarece declaratia model 3 este o declratie modificatoare, care modifica declaratia model 2 data initial ( pentru care ai deja certificate constatatoare ). In functie de ce modifici trebuie sa depui la dosar si certificatele constatatoare vechi ( deja existente ) urmand sa primesti altele.
- imputernicire
- taxe in jur de 400 - 450 lei
Vezi cum autorizezi la sediul social , punct de lucru sau sediu secundar sau in afara sediilor.
Daca nu iti incap acolo le inghesui. Eu bag 2 sau chiar 3 coduri intr-o casuta iar daca nici asa nu iti ajunge spatiul faci o steluta * si cu sageata si scrii in alt tabel la alta rubrica si scrii acolo unde se vor desfasura activitatile si continui cu cele care ti-au ramas.
Nu uita sa depui certificatele constatatoare in original
Succes
Inteleg ca vreti doar sa extindeti obiectul de activitate al societatii.
Faci o Hot. AGA prin care asociatii hotarasc extinderea ob. de activitate.
In Actul constitutiv actualizat la obiectul secundar vei aduga si noile activitati, In asta consta actualizarea.
In Declaratia model 3, modificatoare, care este intocmita de administrator sau unul dintre asociati, se va solicita autorizarea si pentru noile activitati.Poti sa soliciti acest lucru , pe sediu, punct sau puncte de lucru sau la terti.
Daca codurile nu-ti incap , vei continua pe un nou formular de declaratie. Astfel, daca adaugi aceste coduri la sediu, pe un nou formular tot la sediu le treci in continuare. Daca sunt la punctul de lucru, pe noul formular le treci la punctul de lucru. Asemanator faci pentru rubrica terti.
In rest procedezi cum a scris Mihai .
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie model 2 sau 3? adinaadina adinaadina Buna ziua! Am o nelamurire: vreau sa adaug la obiectul secundar de activitate codul 5210 Depozitari, si totodata sa o autorizez. Am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Adaugare obiecte de activitate - acte necesare vasilemihaela23 vasilemihaela23 Doresc sa mai adaug un obiect de activitate secundar (un nou cod CAEN) la cele 50 de puncte de lucru deja infiintate ale societatii noastre si vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Declarare activitati DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua tuturor celor care au bunavointa sau curiozitatea de a-mi citi topicul, Ceea ce doresc sa intreb este urmatorul lucru: cand pe obiectul de ... (vezi toată discuția)