avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recodificare si inregistrare mentiuni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recodificare si inregistrare mentiuni

Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de 2 dosare separate, corect? Unul cu cererea de actualizare si unul dupa ridicarea extrasului de registru, ce va contine printre altele si actul constitutiv actualizat prin includerea activitatilor recodificate in locul celor vechi si a modificarilor ce se vor a fi inregistrate.
Astept confirmari din partea dumneavoastra si va multumesc !
Daca ai de facut si mentiuni concomitent cu cererea de recodificare conf. CAEN rev. 2, depui ambele dosare la ORC si referentul le va conexa urmand ca la eliberare sa iei un extras comun.
Corect .. depui 2 dosare, dar aceasta operatiune o faci, practic, intr-o singura "operatiune".
la orc se fac 2 dosare, unl in care se depune cerificatul, cererea si imputernicirea si al doilea cu actul constitutiv actualizat cu noile coduri caen si celelalte mentiuni, care daca se cer, trebuie consemnate intr-o hotarare aga.
Deci.....daca tot trebuie sa depun in dosarul de inregistrare de mentiuni (modificari privind extinderea obiectului de activitate) si actul constitutiv actualizat (ca de fiecare data cand se inregistreaza o modificare), nu mai vad de ce sa mai depun si cererea de actualizare, intr-un dosar separat, cand oricum depun actul actualizat facand eu personal recodificarea si adaugand activitatile noi. Deci e mai bine sa consemnez in hotararea AGA si faptul ca se recodifica obiectul de activitate pe langa cealalta modificare privind extinderea obiectului.
In loc de 2 dosare ma gandesc sa nu ma mai complic si sa depun decat unul pentru ca altfel ar trebui sa astept pana mi se recodifica activitatile in urma cererii de actualizare, ca sa vad ce activitati au scos....sau mai exact in ce se transforma cele vechi. Ca sa nu mai astept recodificarea lor pot sa o fac eu , odata cu cealalta modificare pe care vreau sa o inregistrez, si atunci nu mai vad sensul cererii de actualizare. Corect? Va multumesc mult!
Pai nu prea e corect pentru ca recodificarea conf. CAEN rev. 2 intra in competenta Directorului Reg. Com. pe cand mentiunile se judeca de catre judecatorul delegat. Mai mult decat atat, recodificarea este scutita de taxe pe cand orice alta modificare adusa Actului constitutiv al societatii printr-o hotarare AGA este supusa taxarii.

Alte discuții în legătură

Act constitutiv reactualizat mihnevicim mihnevicim Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Recodificare acum! mony mony Pt.o firma care nu si-a recodificat obiectul de activitate conform CAEN Rev.2 , care sunt pasii de urmat acum? Am aflat ca nu mai exista gratuitate. Dar ce ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)