avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 act constitutiv reactualizat
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

act constitutiv reactualizat

Unul dintre asociati isi cesioneaza partile sociale ; societatea nu are codul CAEN reactualizat si, pe langa dosarul de cesiune depune si dosarul pentru reactualizarea automata a codului CAEN . Actul constitutiv reactualizat trebuie sa contina codurile CAEN reactualizate sau se trec cele vechi? In hotararea AGA de cesiune se specifica si faptul ca se va depune dosarul pentru reactualizarea codului CAEN?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 11:44, 26 Ianuarie 2010
Actul constitutiv reactualizat trebuie sa contina codurile CAEN reactualizate sau se trec cele vechi?-Cele reactualizate

In hotararea AGA de cesiune se specifica si faptul ca se va depune dosarul pentru reactualizarea codului CAEN?-Nu
Actul constitutiv actualizat trebuie sa contina doar noile coduri CAEN.
Reactualizarea codurilor nu se face automat ,de catre functionarii ONRC asta o faceti dvs sau avocatul dvs.
Se face contract de cesiune nu AGA ptr cesiune.Cel mai bine faceti dosar separat ptr actualizare cod caen
Incepand cu 01.01.2008 a intrat in vigoare CAEN Rev.2.Deci din ianuarie 2008, toate firmele au avut obligatia de a=si recodifica obiectul de activitate.
Exista o HOT de GUV.( se gaseste pe site-ul ORC inclusiv cererea tip) care permite recodificarea ob. de activitate la un cost de 30 lei. Se schimba si certificatul de inmatriculare si certificatul constatator de autorizare pe proprie raspundere.
Operatiunea de recodificare se efectuaeaza la nivelul ORC, fara judecator delegat si deci nu ar fi termene de judecata si in 5 zile ati rezolva problema
Abia dupa ce faceti recodificarea veti depune cererea de schimbare a actionariatului si actualizarea actului constitutiv care va contine obiectul de activitate recodificat.
Atentie la recodificare pot apare coduri care contin si operatiunea de leasing si va trebui ca in Actul constitutiv la acele coduri sa precizati " fara leasing"
Bafta!
Va multumesc pentru raspunsuri ...sunt perfect elucidata:D .
O noua intrebare : se poate inregistra o cesiune la Registrul Comertului daca firma are activitatea suspendata sau trebuie sa fac cerere de reluare a activitatii si apoi sa inregistrez cesiunea?
Trebuie reluata activitatea.Daca se afla suspendata pe 3 ani - maxim cat poate fi suspendata sau orice alta perioada pana in 3 ani.Daca ati suspendat firma chiar pe 3 ani se reia activitatea din oficiu .

Alte discuții în legătură

Recodificare caen ivanka82 ivanka82 Buna ziua, Sunt mostenitoare unica a unui SRL cu asociat unic, am depus la ONRC documentatia pentru succesiune si am primit termen de amanare pentru urmatorul ... (vezi toată discuția)
Recodificare si inregistrare mentiuni DAIANA_ DAIANA_ Dupa cum stiu eu, cererea de recodificare se adreseaza separat directorului ORC, iar mentiunile se cer ca pana acum judecatorului delegat. Deci este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)