avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare judecatoreasca

Buna ziua.
Va cer ajutorul intr-o problema foarte presanta.
In anul 2006 la sfarsitul lunii octombrie eu impreuna cu trei prieteni, toti fiind minori avnd 16, respectiv 17 ani, venind din oras si aflandu-ne sub influenta bauturilor alcoolice, trecand pe langa un chiosc de ziare unul din cei trei prieteni a vazut capacul desfacut si a sustras patru reviste, dandu-ne si noua cate una .
In anul 2007 in jurul lunii martie am fost chemati la politie fiind acuzati pentru infractiunea de furt calificat conform art.209 din C.pen.,eu avand varsta de 17 ani. Tot atunci am fost pusi sa platim prejudiciul cauzat.
In luna iulie 2008 am primit prin posta o instiintare de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amende administrative in valoare de 120 ron , pe care am si platit-o.
Tot in luna iulie 2008 am facut dosarul pentru admiterea la Scoala de Agenti de Politie ’’Vasile Lascar ’’Campina ,in cazier nu a reiesit nimic, la data in care am intocmit acest dosar eram deja scos de sub urmarire penala, iar in urma intocmirii autobibliografiei pe propria raspundere am omis sa declar ca am primit o amenda administrativa.
In urma examenului de amitere la Scoala de Agenti de Politie am fost admis iar dupa doua saptamani de la inceperea cursurilor am fost dat afara pe motiv IGPR a refuzat inregistrarea mea ca elev pe motiv ca nu am mentionat de amenda respectiva.
Va rog cu disperare sa ma ajutati, daca mai pot face ceva in aceasta privinta ; precum si daca se poate face reabilitare judecatoreasca, daca da in cat timp ma pot reabilita tinand cont ca fapta a fost facuta in minoriat, precum si faptul daca mai pot opta in viitor pentru Scoala de Politie.

Orice sfat este binevenit. Va multumesc anticipat.

Cristi.
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 22:40, 6 Octombrie 2008
Nu se poate face reabilitare judecatoreasca in cazul dvs pt ca nu ati suferit o condamnare penala.
Amenda administrativa nu este pedeapsa penala.
Nu cred ca aveti alta varianta decat sa dati in judecata persoana juridica ca va dat afara.
Nu am toate informatile si nu stiu daca este indicat sa procedati in acest mod.
Ar trebui sa consultati un avocat intr-un mediu privat si sa purtati o discutie confidentiala.

avocat Claudiu Lascoschi
Fa plangere impotriva institutiei respective, pe legea conteciosului administrativ(554/2004).
Gabri, e bine sa evalueze un avocat situatia inainte de a actiona in instanta.
Trebuie analizata motivarea care a determinat desfacerea contractului de munca.

avocat Claudiu Lascoschi
Este vorba de exmartriculare si nu cred ca are legatura cu amenda adm-tiva. Probabil vi s-a comunicat in scris aceasta decizie, cu o anumita motivare. Care este aceea?

Din datele prezentate de dvs. rezulta ca singura modalitate este sa dati in judecata persoana juridica pentru ceea ce v-a facut.
Amenda administrativa, nu este de natura a fi trecuta in cazierul judiciar; nu aveti cum sa cereti reabilitarea pentru o fapta pentru care s-a dat scoatere de sub urmarirea penala.

Alte discuții în legătură

Am fost reabilitat dar după o lună am fost exmatriculat rapid123 rapid123 Am fost reabilitat am dat la scoala de politie campina am luat examenul si dupa o luna de scoala am fost exmatriculat pot sai dau in judecata (vezi toată discuția)
Nu mi-a fost aprobata inmatricularea la scoala de politie ciobica ciobica Buna ziua. Dupa ce am urmat 2 sapt de cursuri in Scoala de Politie, in ziua in care trebuia sa semnez contracul cu politia datorita faptului ca am promovat ... (vezi toată discuția)
Dat afara din scoala de politie vasile lascar campina alecs123 alecs123 Am fost elev anu 2 la scoala de politie Vasile Lascar Campina si impreuna cu inca 28 elevi am fost exmatriculati din cauza nepromovarii unei competente din ... (vezi toată discuția)