avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma suspendata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma suspendata

Buna seara,
As avea si eu o intrebare: o firma suspendata poate emite facturi in minus pentru un retur de marfa? Are o datorie foarte mare iar creditorul solicita restituirea marfii ce nu a fost achitata.
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 19:10, 22 Noiembrie 2011
Pe perioada in care societatea are activitatea suspendata:
-nu se emit si nici nu se inregistreaza chitante si facturi,
-evidenta contabila se tine la 3 luni,
-bilanturile contabile se depun la 6 luni si 1 an,
-se pot face plati (telefon, rate credite etc),
-se pot face incasari in urma contractelor derulate anterior suspendarii, dar numai prin banca (pentru ca este interzisa emiterea de facturi si chitante),
-se pot face plati prin banca la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale,
-capitalul social poate fi retras din contul de capital (in caz de nevoie poate fi virat in contul curent pentru efectuarea de plati),
in baza procesului verbal si a facturi emise de FURNIZOR nu DVS. va reglati soldul in raportul de gestiune, respectiv balanta prin nota contabila, in perioada suspendata nu puteti realiza venituri deoarece nu aveti caen autorizat la ORC sa realizati venituri, dvs. faceti o REGLARE, corectie nu realizati VENITURI.Puteti incasa si plati, avea cont in banca respectiv plati sediul social conform legii, cheltuieli administrative fara de care o firma nu exista, dar nu desfasurati activitati comerciale.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
afaceriiolden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri firma suspendata ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, vreau sa vand un bun de pe o firma suspendata, cum trebuie sa fac legal? (vezi toată discuția)
Incasare garantie buna executie de catre o firma suspendata dorinut dorinut buna ziua. va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea situatie: o firma suspendata (platitoare de TVA) are de incasat o garantie de buna executie pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate srl cu leasing extern activ Ice68 Ice68 Buna ziua, Din cauza forfetarului sunt fortata sa suspend temporar (adica anul acesta) activitatea SRL- ului meu. Problema este ca am 2 masini pe leasing ... (vezi toată discuția)