avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Subventie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Subventie somaj

Cat timp ai maxim sa depui dosarul la somaj in vederea obtinerii unei subventii ca angajator, in cazul angajarii unui absolvent?
Exista o limita?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 23 Noiembrie 2011
4) Pentru verificarea si acordarea sumei lunare cuvenite potrivit art. 80 din lege, precum si a scutirii de la plata contributiei prevazute la alin. (3), angajatorii vor depune, potrivit prevederilor legale, declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate aferenta lunii respective, prevazuta la titlul IX^2 «Contributii sociale obligatorii» din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, iar la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, un tabel nominal intocmit conform modelului prevazut in anexa nr. 16, insotit de copii de pe pontaj si de pe statul de plata.
(5) Pentru luna pentru care angajatorii nu depun documentele prevazute la alin. (4) pana la expirarea termenului prevazut de lege pentru depunerea declaratiei lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj aferente lunii respective sau le completeaza altfel decat potrivit prevederilor legale ori cu date eronate, masurile de stimulare prevazute la art. 80 din lege nu se acorda.
(5^1) Prin exceptie de la prevederile alin. (5), masurile de stimulare prevazute la art. 80 din lege se acorda pentru luna pentru care documentele prevazute la alin. (4) sunt corectate si depuse pana la expirarea termenului prevazut de lege pentru depunerea declaratiei lunare privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj aferente lunii respective
Conf art.54 din HG . 174 din 20 februarie 2002 (*actualizata*)
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
1. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 52.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã absolvenţi ai instituţiilor de învãţãmânt în condiţiile art.80 din lege vor încheia cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, o convenţie conform modelului prevãzut în anexa nr. 15, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

(2) Termenul prevãzut la alin. (1) este termen de decãdere din dreptul de a beneficia de mãsurile de stimulare prevãzute la art. 80 din lege.
...
2. Asadar puteti incheia conventia cu Agentia de somaj in maximum 12 luni de la data absolvirii studiilor de catre somerul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitate firma ptr persoana tanara angajata Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Societatea noastra intentioneaza sa angajeze o persoana care a absolvit liceul in iulie 2013.Aceasta pesoana este la prioma angajare. Ce ... (vezi toată discuția)
Facilitati art 85 din legea 76/2002 anicosma anicosma Este corect sa nu se acorde subventia de la somaj, conform art 80 si 85 din legea 76/2002, daca s-au depus in termen toate documentele si declaratia 112, dar ... (vezi toată discuția)
Facilitati pentru incadrarea unor absolventi nicusan nicusan Avand in vedere prevederile art. . 80. din Legea 76/2002 - (1) Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de ... (vezi toată discuția)