avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiunea de parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiunea de parti sociale

iata ce problema grava am
X si Y au cumparat de la Z(persoana fizica) o societate comerciala;au mers la notiariat si au achitat o suma de 10000USD pentru toate partile sociale pe care Z le detinea;Capitalul social a ramas acelasi, minim
Acum X si Y vor sa cedeze partile sociale altei persoane;Se poare sa faca in acest caz cesiunea la valoarea minima a unei parti sociale?
daca vand la acelasi pret
de 10000USD nu mai platesc impozit pe profit,nu?
Cu alte cuvinte, daca in actul de cesiune initial s-a mentionat ca pretul cesiunii partilor sociale este de 10000 USD , iar cesiunea de acum este tot de 10000 USD nu veti mai plati impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent despre cesiune parti sociale andr_georgi andr_georgi Vreau sa cumpar toate partile sociale a unei societati comerciale care are capitalul social 200 lei. Dar in realitate eu cumpar aceste parti sociale cu o ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale si creante panteraroz26 panteraroz26 Buna ziua. As dori un model de Hotarare aga pentru Cesiune parti sociale si creante si un Act constitutiv actualizat. Mentionez ca SRL-ul are 3 asociati si ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale popapopa popapopa Buna ziua, Am urmatoarea speta: X cesioneaza catre Y partile sociale ale unei societati comerciale. Se procedeaza conform dispozitiilor legale, la Oficiul ... (vezi toată discuția)