avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe dividende

Buna

Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividente este la fel 16%.
In cazul in care asociatul unic al unei firme este o firma din strainatate cat este impozitul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:57, 11 Octombrie 2008
Impozitul datorat de nerezidenti pentru veniturile impozabile obtinute din Romania se calculeaza, se retine si se varsa la bugetul de stat de catre platitorii de venituri.
Impozitul pe dividente este de 16%, potrivit art.116 alin.1 lit.c din Codul fiscal.

Dupa data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, dividendele platite de o intreprindere, care este persoana juridica romana, unei persoane juridice rezidente intr-un alt stat membru sau unui sediu permanent al unei intreprinderi dintr-un stat membru, situat intr-un alt stat membru, sunt scutite de impozit, daca beneficiarul dividendelor detine minimum 15% din titlurile de participare la intreprinderea persoana juridica romana, pe o perioada neintrerupta de cel putin 2 ani, care se incheie la data platii dividendului. Conditia de detinere minima va fi de 10% incepand cu anul 2009.
Va multumesc mult.
Buna,

Inca o intrebare in cazul in care actionarii sunt persoane fizice la impozitul de dividende legea face diferenta intre persoane rezidente si nerezidente ?
Impozitul datorat de nerezidenti pentru veniturile din dividende obtinute din Romania se calculeaza prin aplicarea unei cote de 16%.
Impozitul pe dividende se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 10% asupra dividendului brut platit catre o persoana juridica romana.
- In cazul in care dividendele sunt distribuite actionarilor/asociatilor persoane fizice - impozitul pe dividende se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 16% din suma acestor dividende, iar obligatia calcularii si retinerii impozitului revine persoanelor juridice odata cu plata dividendelor catre actionari sau asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impzit dividende diana63 diana63 o societate din romania infiintata in curul anului 2009,are asociat unic o societate din lituania. la sfarsitul anului 2010,soc din romania a realiat profit,a ... (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)