avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara

Buna seara, va rog sa ma ajutati si in aceasta problema: Srl din Romania cu cod valabil VIES, cumpara din Italia de la o societate la fel cu cod valabil VIES, materiale pe care le utilizeaza tot pe teritoriul Italiei, italianul ii face factura fara tva.Se considera achizitie intracomunitara in acest caz ptca nu se transporta in Romania?Se declara in declaratia recapitulativa si se face decontul 301?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:50, 24 Noiembrie 2011
firma din italia ar trebui sa va emita o factura cu tva deoarece bunurile nu parasesc teritoriul italiei.
daca totusi veti primi o factura fara tva, veti inregistra taxare inversa si veti raporta achizitia in decl. 390.

decontul 301 il depun doar neplatitorii de tva.
e cazul dvs.? nu ati facut aceasta precizare.
Multumesc pentru raspuns
Firma e platitoare de tva si inreg. in ROI, deci trebuie sa depun doar decl 390 si decontul de tva(decl 300)ramane trimestrial sau se schimba perioada fiscala?Multumesc!
numai daca factura este fara tva o veti raporta in decl. 390 si veti schimba perioada fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare 1-2 1-2 Firma care face achizitia intracomunitara este platitoare de TVA si inregistrata in ROI. Firma de la care se face achizitia este din Spania si a emis factura ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)