Angajat al unei firme. Am convenit verbal ca firma sa cumpere o masina in leasing, eu sa platesc ratele si sa mi-o insusesc in sistemul aport la capital.La jumatatea contractului firma a falimentat. Am platit ratele pana in acel moment apoi dat fiind faptul ca firma a falimentat eu nu am mai platit ratele si nemaiavand din ce plati am decis sa renunt la masina.
Mentionez ca, contractul leasing e incheiat pe firma cu intelegerea tacita ca la terminarea ratelor sa-mi dea masina.
Avand in vedere faptul ca la mijloc e acel aport la capital, eventualele datorii pe care firma le-ar avea la leasing pt aceasta masina, mi-ar putea fi imputate, sa fiu tras la raspundere cu toate ca am predat masina si am renuntat la toti banii platiti pana la aceasta data?
Din moment ce conventia a fost verbala, nu puteti avea repercusiuni. Banii pe care i-ati dat, daca sunt documente, ii puteti eventual recupera in cadrul procedurii insolventei.
Leasing,
geo-vem
Am avut o firma care a intrat in faliment,sa incheiat procedura sa respins cererea de atragere raspundere,am avut o masina luata in leasing,am dat masina sa o ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere
wasea
buna ziua,
as dori sa ma lamuriti intr-o problema legat de o fapta incadrata la abuz de incredere.
am avut un leasing la doua masini, am achitat avansul la ... (vezi toată discuția)