avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce sa fac?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce sa fac?

Angajat al unei firme. Am convenit verbal ca firma sa cumpere o masina in leasing, eu sa platesc ratele si sa mi-o insusesc in sistemul aport la capital.La jumatatea contractului firma a falimentat. Am platit ratele pana in acel moment apoi dat fiind faptul ca firma a falimentat eu nu am mai platit ratele si nemaiavand din ce plati am decis sa renunt la masina.
Mentionez ca, contractul leasing e incheiat pe firma cu intelegerea tacita ca la terminarea ratelor sa-mi dea masina.
Avand in vedere faptul ca la mijloc e acel aport la capital, eventualele datorii pe care firma le-ar avea la leasing pt aceasta masina, mi-ar putea fi imputate, sa fiu tras la raspundere cu toate ca am predat masina si am renuntat la toti banii platiti pana la aceasta data?
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 20:17, 23 Noiembrie 2011
Din moment ce conventia a fost verbala, nu puteti avea repercusiuni. Banii pe care i-ati dat, daca sunt documente, ii puteti eventual recupera in cadrul procedurii insolventei.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un contract de leasing pe firma. ratele sunt achitate la zi ... Marci58 Marci58 Am un contract de leasing pe firma. ratele sunt achitate la zi dar firma este in faliment. Firma este cu datorii la ANAF. Intrebarea este daca ANAF-ul poate sa ... (vezi toată discuția)
Leasing, geo-vem geo-vem Am avut o firma care a intrat in faliment,sa incheiat procedura sa respins cererea de atragere raspundere,am avut o masina luata in leasing,am dat masina sa o ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere wasea wasea buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o problema legat de o fapta incadrata la abuz de incredere. am avut un leasing la doua masini, am achitat avansul la ... (vezi toată discuția)