avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizarea cheltuielilor de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizarea cheltuielilor de reparatii

In blocul in care locuiesc s-a prins in buget printre altele si zugravirea scarilor.Pe fiecare scara sunt 17 ap cu 3 camere si 19 ap cu 2 camere.
Proprietarii ap cu 3 cam nu sunt de acord ca impartirea cheltuielilor aferente acestei lucrari cf hg 1588/2007 ( pe cota-parte indiviza pe motivul ca suprafata zugravita in dreptul fiecarui ap este egala).
As dori sa stiu si parerea altor persoane. Este contrar legii daca in acest caz cheltuielile vor fi impartite pe beneficiar?
Mentionez ca alte cheltuieli pt reparatii au fost impartite cf cpi aferente fiecarui ap.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:39, 25 Noiembrie 2011
multumesc :), mie , personal mi se pare ca legea aceasta nu este intotdeauna permisiva,deoarece poate fi vorba de o cheltuiala care are legatura cu ...sa zic numarul de persoane care consuma apa ,in acet caz mi s-ar parea firesc sa fie repartizata ( cheltuiala ) la numa de persoane, sau intr-o asociatie, cheltuiala cu energia electrica aferenta spatiilor comune ( conform legii se raporteaza la numarul de persoane ) darsi aici sunt 2 situatii:
- asociatii unde electrica /spatii comune este cu senzor de prezenta si atunci, da, are legatura cu numarul de persoane,
- asociatii unde becul sta apruns toata noaptea si atunci nu mai are legatura cu numarul de persoane .
Acest exemplu pe care l-ati dat este de discutat chiar si la blocurile cu 4 etaje care nu au lift, dar la blocurile prevazute cu ascensoare cea mai mare parte a curentului este consumat de ascensor cu care se plimba persoanele.
Impartirea la numar de persoane este discutabil din toate punctele de vedere intrucat are o puternica componenta individuala, dar intrucat nimeni nu sta sa masoare cate gaze consuma 1 persoana in comparatie cu 4 sau de cate ori se plimba cu liftul 1 persoana in comparate cu 3 persoane dintr-o alta famile ...sau cat gunoi face 1 persoana fata de alte 3 din alta familie.....s-a considerat de principiu ca aceste utilitati se consuma de catre persoane si deci sa se imparta pe numar de persoane.

Daca luam in considerare comportamentul individual nu mai ajungem sa facem reguli, ci haos.:)
Asta asa este ( referitor la reguli ), dar in cazul unui contract de administrare , in care prestatorul are subcontractori care fac curatenie, paza, calcule, etc...a prestatorul mai achita si contravaloarea gunoiului. In acest caz valoarea contractului ( cu toate serviciile incluse )este repartizata pe cota parte indiviza. In acest caz nu se repartizeaza nici ch cu gunoiul , nici curatenia pe numar de persoane.
Nu cred ca platiti electricitatea gazele si gunoiul (Atentie, este vorba despre abonamentul pe care il aveti cu firma de salubritate care va ridica gunoiul) la firma de administratie!

La firma de administrare platiti o prestatie care include cheltuieli pe care oricum le-ati fi platit pe cota-parte indiviza. Ma refer aici la cheltuielile pentru curatenie, inclusiv salariul femeii de serviciu.
Si aceasta cheltuiala pe care o aveti in contract cu aceasta firma o impartiti pe cota-parte indiviza, nu?
Da cheltuiala aferenta contractului este raportata l acota parte indiviza, dar asa cum spuneam , prestatorul plateste si gunoiul - contractul de gunoi este facut incheiat intre prestator si frma de salubrizare X-(

Alte discuții în legătură

Plata intretinere iliescudoina iliescudoina Doresc sa stiu daca sunt obligata la plata intretinerii in cazul in care am lipsit din locuinta 90 de zile si am comunicat ca voi lipsi , printr-o cerere ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli pot fi incluse la rubrica "cota indiviza/apartament" nicoleta_85 nicoleta_85 recent m-am mutat cu chirie intr-un bloc. am observat ca intretinerea pentru garsoniera in care m-am mutat este dubla fata de ce plateam pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)