avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Un fost angajat e nevoit sau nu sa plateasca taxa si ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Un fost angajat e nevoit sau nu sa plateasca taxa si timbru judiciare pentru inscrierea la masa credala, respectiv contestatie la tabelul preliminar al creantelor?

Buna ziua,

Intrebare pentru cei care stiu raspunsul concret, imi pare rau, dar nu sunt interesata de parerile dumneavoastra.

Un fost angajat si-a dat fosta firma angajatoare in judecata, procesul fiind suspendat din cauza intrarii firmei in insolventa.
Fostul angajat s-a insris la masa credala, lucru pentru care a platit timbru si taxa judiciara, desi se pare ca n-ar fi trebuit, dar asa a cerut persoana de la firma lichidatoare care se ocupa de caz.
Firma lichidatoare care se ocupa de insoventa firmei l-a inscris pe fostul angajat in tabelul preliminar al creditorilor, dar doar cu o parte din suma de bani cuvenita.
In cele din urma, fostul angajat a depus contestatie la tabelul preliminar in vederea obtinerii intregii sume cuvenite.
La depunerea contestatiei, persoana de la registratura a intrebat daca au fost depuse si timbru si taxa judiciare.

Intrebarea este: un fost angajat aflat in situatia descrisa mai sus trebuie sa plateasca timbru si taxa judiciare atat pentru inscrierea la masa credala, cat si pentru contestatie? Conform carei legi nu trebuie sa plateasca?

Va multumesc pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: irinairina13 , utilizator 13:55, 28 Noiembrie 2011
Salariatii nu platesc taxa de timbru pentru inscrierea la masa credala .
Cererea prin care contestati tabelul de creante se timbreaza cu 120 lei + 0.30 TJ
Solicitati jud sindic in sedinta sa considere taxele deja platite pentru cererea de admintere a creantei ca fiind platite pentru cererea prin care contestati tabelul.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostii angajati trebuie sa plateasca timbru si taxa judiciare pentru inscrierea la masa credala si pentru contestatie la tabelul preliminar?! irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Un fost angajat si-a dat fosta firma angajatoare in judecata, procesul fiind suspendat din cauza intrarii firmei in insolventa. Fostul angajat ... (vezi toată discuția)
Tabel preliminar Sophya Sophya Buna. Am si eu o problema. O sc care imi datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa. AM primit notificarea de la lichidator iar termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)