avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Neclaritate coduri CAEN - dezasamblare vs. demontare
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Neclaritate coduri CAEN - dezasamblare vs. demontare

codul CAEN 4677 "Comert cu ridicata al deseurilor si resturilor" spune ca include demontarea autovehiculelor uzate si mai jos spune ca exclude demontarea autovehiculelor pentru recuperarea materialelor (vezi 38.3)

Intrebarea este, cu codul caen 4677 ai voie sa casezi, adica sa cumperi bunuri uzate care indeplinesc conditiile de casare sa le tai cu flacara deschisa si sa re-vinzi deseurile reciclabile rezultate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:16, 24 Noiembrie 2011

In opinia mea, pentru ce vreti sa faceti - dezasamblare prin taiere pentru recuperarea materialelor - aveti nevoie si de cod CAEN 3831- Demontarea (dezasamblarea) maşinilor şi a echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor.


La 4677 spune intr-adevar ca include demontarea masinilor dar fara o transformare radicala - prin asta eu inteleg ca in niciun caz taiere cu flacara deschisa.

Am vazut ca scrie 'fara un proces real de transformare'
dar la ce se refera? si demontarea fara flacara este un proces real...
se refera la demontarea manuala prin scoaterea suruburilor?
daca e un surub ruginit nu trebuie sa il tai ? pentru ca se refera clar la echipamente scoase din zu, pentru recuperare parti inca functionale
Banuiesc ca nu e vorba de suruburi :)

Probabil s-a incercat diferentierea intre demontarea / dezmembrarea pentru vinderea componentelor care inca sunt bune si dezmembrarea pentru vinderea acestora la fier vechi.

Poate ca ar fi bine sa aveti ambele coduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen dezmembare telefoane si vanzarea componentelor redbogdan89 redbogdan89 buna ziua, imi puteti spune si mie ce cod caen trebuie ales pentru dezasamblarea electronicelor(telefoane) si vanzarea pieselor dezmembrate? va multumesc (vezi toată discuția)
Valorificare deseuri jacquelline jacquelline Societatea A, generator de deseuri, vinde deseuri metalice catre o societate B, care are autorizatie de mediu pentru activitatea de comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen e necesar pentru .. dezmembrari auto si vanzari auto ? AdyCta AdyCta Ce Cod CAEN e necesar pentru .. Dezmembrari auto si vanzari auto ? multumesc mult (vezi toată discuția)