avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transport marfuri periculoase, amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transport marfuri periculoase, amenda

buna ziua. am si eu urmatoarea intrebare. la un control in trafic s-a primit o amenda de la arr pentru lipsa mentiunii de "marfa periculoasa" in documentul de transport. pe loc s-a completat de catre agent buletinul de control pe care a semnat soferul, insa acestuia nu i s-a eliberat o copie, in schimb i s-a transmis prin posta proces verbal de contraventie. este legal sa nu i se elibereze o copie a buletinului de control? sau este legal sa se transmita pv ulterior prin posta in conditiile in care soferul era prezent? pot face contestatie pt acest motiv?
deasemenea pe pv este taiata strada cu pixul si modificata fara nicio stampila sau semnatura. este normal?
Cel mai recent răspuns: irbo , utilizator 18:52, 24 Noiembrie 2011
Puteti formula plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal. In aceasta plangere invocati toate aceste nereguli pe care le-ati enuntat anterior. Orice argument al nelegalitatii procesului-verbal prezinta importanta pentru a convinge instanta sa admita plangerea si sa anuleze procesul-verbal.
stiu ca pot face contestatie in 15 zile ideea este daca am vreo sansa de castig bazandu-ma pe aceste motive?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pt defectiune la masina ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea problema:am fost oprit in trafic de un echipaj rutier insotit de RAR,iar in urma controlului mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cererea de contestatie a pv trebuie timbrata? Andrei T Andrei T cererea de contestare a PV adesata instantei judecatoresti trebuie timbrata? precizez ca am primit amenda de la ARR si vreau sa o contest in instanta. Va ... (vezi toată discuția)
Plângere contravenþionalã respinsã, probe în recurs Klara77 Klara77 Buna seara ! Am facut o plangere contraventionala , si la prima instanta am castigat , in sensul ca amenda s-a schimbat cu avertisment. Institutia care a ... (vezi toată discuția)