avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat in preaviz

Daca un salariat aflat in preaviz nu vine deloc la serviciu pot sa-l pontez nemotivat ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 24 Noiembrie 2011
Un salariat aflat in preaviz,are aceleasi drepturi si obligatii ca ale oricarui alt angajat,deci trebuie sa fie prezent la locul de munca si sa-si indeplineasca atributiile din fisa postului,daca bineinteles nu intervine un motiv obiectiv de a absenta,cum ar fi incapacitatea temporara de munca,dar in acest caz angajatorul trebuia incunostiintat.
Puteti ponta ca nemotivat.
Preavizul inseamna timp normal de lucru, angajatul este obligat sa se prezinte la serviciu.
alexandroni a scris:

Daca un salariat aflat in preaviz nu vine deloc la serviciu pot sa-l pontez nemotivat ?
Va multumesc.


il puteti ponta nemotivat sau ii puteti suspenda c.i.m. pentru absente nemotivate. De altfel, absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz odoras odoras Doresc sa-mi dau demisia dintr-o societate unde am functie de conducere. Cum pot pleca fara a sta in preavizul de 45 de zile prevazut in conctractul individual ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz mirela virtosu mirela virtosu Buna ziua, Daca astazi mi-am depus cererea de demisie si angajatorul a stabilit o perioada de preaviz pana pe data de 08.09.2015 inclusiv iar eu ma prezint la ... (vezi toată discuția)