avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24 ( procedura succesorala)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24 ( procedura succesorala)

As dori sa stiu , concret, actul normativ care reglementeaza eliberarea Anexei 24( sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale), tot ce s-a legiferat referitor la aceasta.
Eventual, unde exista mentiunea clara privind persoana, autoritatea, ce este in masura sa solicite acest document.
Problema mea consta in faptul ca, fiind parte intr-o tranzactie de vanzare-cumparare (respectiv vanzator), nu pot obtine o A 24 in urma unui autor ce este coproprietar cu mine ( de fapt, coproprietar cu persoana de la care se face vanzarea)- succesorii acestui autor refuza sa imi transmita o anexa a lor, din motive de... nu stiu, neintelegere este delicat spus...
In speta deci, daca si o alta persoana interesat poate solicita A 24 dupa un autor, aceasta persoana neavand calitate de urmas al acestuia.
Inca o data, va rog, tot ce este legiferat in domeniu.
Cel mai recent răspuns: ecaliopi , utilizator 15:28, 28 Noiembrie 2011
Art. 69 si 70 din legea nr. 36/1995, Ordinul nr. 2052 din 30/11/2006 (Ordin 2052/2006)
privind aprobarea unor formulare tipizate pentru stabilirea, constatarea, controlul, incasarea si urmarirea impozitelor si taxelor locale, precum si a altor venituri ale bugetelor locale, precum si Norma metodologice de aplicare a legii 571/2003 (codul fiscal), art. 215.


Multumesc, daca ma puteti ajuta mai mult, in speta mea, cum pot eu obtine o A24, necesara in instanta, in situatia urmatoare, adica: pe TDP X, 2 coproprietari, ambii decedati, fosti soti, divortati anterior emiterii TDP. Eu, reprezentant succesor copropr 1, am nevoie de A 24 a copropr 2, insa oamenii, succesorii lui 2, nu inteleg sa solicite aceasta anexa, iar eu nu o pot obtine, neavand calitate de succesor al lui 2. Stiu, ar trebui sa o solicite instanta, nu ? Ce fac cu avocatul celor carora le-am instrainat, sustine sus si tare ca nu vrea instanta asa ceva. Rog urgent un raspuns.
Doar instanta sau succesorii coproprietarului 2 pot solicita acea Anexa 24 de la primarie. Din moment ce acest act va este necesar in instanta, la urmatorul termen puneti in vedere instantei faptul ca dvs. nu o puteti obtine si nici partea adversa nu a prezentat-o si solicitati instantei s-o ceara la primarie. Avocatul acela nu cred ca va spune adevarul, daca un document este necesar solutionarii cauzei, instanta il va solicita cu siguranta.
Multumesc mult ! Asa am sustinut si eu, doar ca nu pot determina pe avocat ca inteleaga, are el, bag seama, ceva dileme...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare anexa 24 Monica H. Monica H. mai exact in ce baza se elibereaza aceasta anexa 24? este prevazuta si intocmita in baza unui act normativ ceva? pt ca la primaria unui satuc (uitat de ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venitul din vanzare imobil Dobrescunicolae Dobrescunicolae Deoarece fiica mea munceste si locueste Spania merg anual de1-2 ori la ea pe perioade de 1-2 luni. Am vrut la un moment dat sa solicit un card european de ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune notariala in cursul litigiului pe rolul instantei costif costif Stiu ca succesiunea notariala se suspenda daca una din parti deschide actiune in instanta. Eu am o speta in care exista deja pe rolul instantei o actiune de ... (vezi toată discuția)