avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nepoata - drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nepoata - drept la mostenire

Buna ziua,

Bunicii mei din partea mamei au murit anul acesta, iar mama acum 2 ani.
Mama mai are o sora si un frate care sunt in viata (la randul lor, fiecare are cate 2 copii).
Iar eu mai am o sora.

Cine are dreptul la mostenire si cat?
Cel mai recent răspuns: vera.sandu , utilizator 10:30, 25 Noiembrie 2011
La mostenirea bunicilor vin toti copii acestora in cote egale; copii ce nu mai sunt in viata vor veni prin reprezentare nepotii, ce vor culege aceeasi cota de mostenire ca si cum parintii lor ar fi fost in viata.

Practic, in cazul dvs. pentru ca mama dvs. nu mai traieste, dvs.+sora veti avea o cota de mostenire egala cu ceilalti 2 frati ai mamei; verisorii dvs. nu vin la mostenire deoarece parintii lor traiesc.
Multumesc pt raspuns.
As mai avea o intrebare.
In situatia in care matusa la dezbaterea mostenirii vine cu cheltuieli care "zice ea" ca le-a facut din buzunarul ei, se scade din suma mostenirii??

Si daca se poate as dorii sa stiu toti pasii care trebuiesc facuti pt a sti in regula, sti la ce ar trebuii sa fiu atenta pt a nu fii inselata.
Este dreptul mamei mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Succesiune intrebare simpla abserban abserban Situatia este urmatoarea: Mama mea a murit inaintea bunicii, in total au fost 4 frati, noi suntem 2 mostenitori dupa mama. Intrebarea mea este mostinrea din ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)