avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributie sanatate si pensie pentru I.I.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributie sanatate si pensie pentru I.I.

Buna ziua!

La sfarsitul lunii mai 2011 am infiintat o Intreprindere Individuala. I.I. nu are angajati. Am depus declaratia la finante dupa care am primit decizia de impunere, cu termene pentru plati anticipate: 15.06.2011, 15.09.2011 si 15.12.2011. I.I. este incadrata la venituri comerciale, profesii libere, determinarea venitului net in sistem real, impozit 16%.
Intrebarea mea ar fi: este obligatorie contributia la asigurarea de sanatate si contributia pt. pensie?
Dupa cum mi-au spus cei de la camera de comert sunt obligata la plata asigurarii de sanatate, cat si plata contributiei pt. pensie.
Am fost la cei de la sanatate sa depun dosarul pentru a-mi calcula contributia... mi-au spus de ce acte am nevoie la dosar etc.
La pensie insa doamna de acolo mi-a spus ca contributia la pensie se face numai daca am depasit pe anul 2011 venitul brut de 8000 lei sau daca in declaratia de la finante am declarat un venit brut peste 8000 lei.
Nelamurirea mea ar fi: trebuie sa contribui la pensie sau nu? Contributia este obligatorie sau facultativa? Cine are dreptate?
Va rog frumos sa ma ajutati am primit multe raspunsuri diferite...
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 14:49, 25 Noiembrie 2011
Doamna de la Pensii v-a spus corect..daca depasiti pe 2011 veniturile atunci sunteti obligata sa platiti...222lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - cum fac sa nu mai platesc contributii pentru pensie? nico89 nico89 sotul meu are pfa si a fost la casa jud. de pensii si a dorit sa renute sa-si plateasca cartea de munca iar cei de acolo i-au zis ca daca are un venit sub 80 ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii, sanatate pfa slade_green2000 slade_green2000 Buna ziua. Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se ... (vezi toată discuția)