avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... heeellpp decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

heeellpp decadere din drepturile parintesti

buna ziua
sunt divortat de 10 ani, cu sentinta definitiva, si am 2 fete de 12 respectiv 18 ani
cu ex nu mai avem treaba de ani de zile si in afara de pensia alimentara obligata prin lege din min pe econ nu mai ajuta fetele cu nimic. eu m-am mutat provizoriu in bulgaria si ca sa inscriu fata la scoala imi trebuie de la politia bulgara drept de sedere temporara. pt copil nu-mi poate da fara semnatura mamei sau sa fie decazuta din drepturi. mama copilului nu vrea sa dea semnatura, si in situatia asta nu-mi ramane decat decaderea din drepturi. tin sa mai precizez ca acum 1 an a cerut reincredintarea copiilor, cererea fiind respinsa de instanta din mai multe motive, nu s-a ocupat in ultimii 8 ani deloc de copii, nu s-a interesat de ele, nu le-a trimis nimic, copii nu au vrut la ea etc, etc, etc, si pt treaba asta ne face numai probleme. cum o pot decadea din drepturi fiindca pur si simplu nu vrea sa semneze ca sa pot inscrie fata la scoala?
ea pur si simplu nu vrea sa semneze ca eu sa nu pot inscrie fata la scoala ca sa ma scoata pe mine tata imoral sau asa ceva si sa poata lua ea fata
tin sa mai precizez ca ex este stabilita in elvetia
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
FRONZAT, utilizator
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 18:27, 25 Noiembrie 2011
Stimate domn,

1. Pentru că nu dorește să semneze, vă dați seama, nici o instanță nu o va decădea pe mamă din drepturile părintești;

2. Pentru abandon de familie - constatat de instanță - se poate cere, însă decăderea. Abandonul nu există dacă se plătește pensie alimentară în cuantumul stabilit de instanță.

Astfel, având în vedere că dvs arătați că se plătește pensia, nu văd nici un motiv de decădere.

Cu stimă.


este de durata toata procedura de decadere din drepturi.
mai bine promovati actiune pentru a suplini acordul mamei ...

in orce caz nu se intelege cum ati ajuns sa fiti cu fata in Bulgaria...daca este incredintata mamei.consultati un avocat .
cred ca vi se poate reincredinta copilul...poate fi audiat , are peste 10 ani
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
va multumesc raspuns
dar, in situatia asta ce pot face? pot sa plec cu copilul in orice colt de lume dar nu-l pot inscrie la scoala fiindca nu vrea mama. pai ce tara si justitie mai poate fi asta?
copiii imi sunt incredintati mie, de 9 ani, adica sunt tatal
si mama lor nu vrea sa-mi dea semnatura sa inscriu fata la scoala in bulgaria, fiindca NU VREA DE RAUTATE. vrea sa ne faca rau si atat
incercati sa fortati autoritatile bulgare pe legea existenta acolo.
Dreptul la invatatura este unul universal prevazut in Conventia cu privire la drepturile copilului, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 20 noiembrie 1989.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturi buzeamihaelasimona buzeamihaelasimona Buna ziua, este prima data cand intru aici. Inainte de toate sa va spun istoria mea. Am 37 de ani,sunt divorzata,locuiesc in italia,dar asta nu are ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara? 2 vasilache-florinache vasilache-florinache Multumesc tuturor celor care mi-au dat solutii la problema mea anterioara. Daca cei doi copii mi-au fost incredintati mie (tatal) in urma divortului, iar fiica ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului? lilianabh lilianabh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia ... (vezi toată discuția)