avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartirea bunurilor comune in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartirea bunurilor comune in timpul casatoriei

Conform dispozitiilor noului cod civil exista posibilitatea impartirii bunurilor comune in timpul casatoriei? Casatoria a fost incheiata in anul 2007, deci anterior intrarii in vigoare a noului cod civil.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 16:40, 3 Decembrie 2011
Si pana la 1 octombrie,legea arata ca bunurile dobandite in timpul casatoriei reprezinta bunuri comune si se impart,in cazul divortului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
pe mine ma intereseaza daca se pot imparti in timpul casatoriei
Da, sotii isi pot partaja bunurile comune conform noului cod civil fara ca sa divorteze. De asemenea, isi pot schimba si regimul matrimonial tot in timpul casatoriei. Partajul se face la notarul public.
Sau prin acord de mediere, urmat de hotarare de expedient, scutita de taxa de timbru. S-ar putea sa fie mai economic.
Popa Elena a scris:

Sau prin acord de mediere, urmat de hotarare de expedient, scutita de taxa de timbru. S-ar putea sa fie mai economic.

Se incheie mediere si cand partile nu sunt in litigiu, ci de comun acord vor sa partajeze bunurile in timpul casatoriei?
Va rog sa-mi spuneti pasii ce trebuie urmati pentru incheierea acordului de mediere.Unde si cu ce acte ne prezentam ?
Se poate folosi modelul din acest link?
[ link extern ]
Va multumesc!

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
Crissa C, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala mariaci mariaci buna ziua, sunt interesata sa stiu daca, in lumina noului cod civil, regimul matrimonial al bunurilor detinute de soti poate fi modificat in timpul ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord si renuntarea la bunuri in favoarea celuilalt partener marimar77 marimar77 Buna ziua,as dori un sfat daca se poate.Atat eu cat si sotul meu dorim sa divortam.Mentionez ca el doreste sa renunte la toate bunurile comune in favoarea ... (vezi toată discuția)