avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatia in UE si in afara UE cu numere de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatia in UE si in afara UE cu numere de inmatriculare provizorii

Buna seara!
Sunt cetatean tunisian, student in Iasi cu rezidenta pana in 2013 in Romania. As vrea sa achizitionez un autovehicul din Romania fabricat in anul 2000, dar care este inmatriculat in Franta . Autovehicolul este pentru a-l vinde unchiul meu care are dubla cetatenie : tunisiana si libiana si care ar vrea sa-l foloseasca in Libia. Spuneti-mi , va rog cum ar trebui sa procedez si daca exista posibilitatea de a nu plati inmatricularea permanenta ( care este f costisitoare) in Romania. Pot circula din Romania pana in Tunisia cu numere temporare rosii, ca apoi sa vand masina in Libia? In Tunisia nu sunt acceptate pentru inmatriculare autovehiculele din alte tari mai vechi de 3 ani. In Libia sunt acceptate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:24, 26 Noiembrie 2011
Nu puteti parasi tara cu numere provizorii de inmatriculare.

Oricum, ati avea de parcurs Bulgaria, Turcia, Siria (focar de violente), Iordania (nu cred ca puteti intra in Israel daca ati trecut prin Siria), Arabia Sadita, Egipt (focar de violente) si apoi prin Libia (focar activ de violente cu guvern interimar nelegitim)
Imposibil de parasit Romania cu nr provizorii. Apoi va trebui sa studiati legislatia in domeniu din tarile tranzitate.
Dar cu numere de inmatriculare temporare pentru export? Pentru a ajunge din Romania in Tunisia trebuie sa traversez Ungaria, Slovenia, Italia si in Roma voi lua vaporul spre Tunisia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
ines19_06, utilizator
Nu puteti iesi din tara cu numare temporare. Singura solutie ar fi sa o imbarcati pe un vapor si sa mergeti din Constanta in Tunisia sau pe tren si apoi pe vapor.
Dar daca numerele de Franta sunt valabile inca un an? Este posibil sa circul cu aceste numere si sa inchei o asigurare RCA pe numele meu?

Alte discuții în legătură

Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)
Mi au confiscat masina :(. Cerebro Cerebro Salutare. Am si eu o problema cu masina care este inmatriculata in romania si am fost in spania iar acolo politia mi au confiscat masina ptr motivul ca ... (vezi toată discuția)
Circulatia in ue mariah2010 mariah2010 In ce conditii se poate circula in Italia cu o masina inmatriculata in Romania? Proprietarul masinii are rezidenta in Italia. Este obligat sa faca asigurare ... (vezi toată discuția)