avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MI SE INCALCA DREPTURILE OMENESTI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MI SE INCALCA DREPTURILE OMENESTI

Sotul meu a dat divort de mine de cand avea copilul 4 zile , prin lege copilul mi s-a incredintat mie dar fara a avea dreptul de a parasi domiciulul fara acordul sotului si nici dreptul de a scoate copilul din tara fara acordul tatalui
,,,,,24/11/2011 Admite cererea
Solutie: Admite cererea asa cum a fost prcizata,in parte. Admite cererea reconventionala,asa cum a fost precizata in parte. Dispune ca exercitarea autoritatii parintesti asupra minora A.M.a nascuta la data de 8.08.2011.sa se faca in comun,de ambii parinti . Stabileste domiciliul minorei la domiciliul mamei si obliga parintele resident sa obtina acordul parintelui nerezident cu privire la orice schimbare a locuintei la o alta adresa decat cea specificata in prezenta sentinta. Atrage atentia parintilor minorei,ca,in cazul in care nu se inteleg,parintele resident va trebui sa apeleze la instanta de judecata pentru o decizie si ca orice schimbare a locuintei minorului in afara ariei de competenta a instantei trebuie luata de comun acord de catre cei doi parinti si trebuie incuviintata de catre instanta. Scoaterea minorului din tara,indiferent de scop,se poate face doar cu acordul ambilor parinti. Obliga reclamantul-parat sa plateasca in favoarea minorei o pensie lunara de intretinere in cuantum de 315 lei,incepand cu data introducerii cererii si pana la majoratul minorei sau alte dispozitii ale instantei. Încuviinţează ca reclamantul-parat să aibă legături personale cu minora la domiciliul paratei-reclamante, după următorul program: ? în primul week-end al fiecărei luni sâmbătă de la ora 14:00 şi pana la ora 16:00; Dispune compensarea cheltuielilor de judecata.. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.11.2011.
Pagina 1

Ultima actualizare: 25.11.2011

,,,,,
Nu s-a luat in calcul la pensie decat salariu fara norma de hrana care consta in bani nu in bonuri de masa si este permanenta
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am solicitat, prin e-mail, tatalui copilului meu, o procura , in vederea obtinerii pasaportului pentru minor, imi doresc sa particip la o excursie la Disneyland impreuna cu alte familii cu copii mici si doresc sa-mi vizitez sora in Franta; cu aceasta ocazie, avea ocazia, solicitata de dansul, de a petrece cateva ore cu copilul sau.
Nu am primit refuz la solicitare, dar nici accept.Cu alta ocazie, in urma cu ceva timp, am primit refuz categoric, dar verbal.
Cum pot dovedi in instanta refuzul sistematic de a-si da acordul pentru activitati care vizeaza chiar interesul major al minorului, de a participa la activitati educative, de socializare, etc.? E de la sine inteles ca NU POTI OBLIGA o persoana sa semneze un act, daca nu vrea, indiferent din ce motiv. Taticul nu are drept de vizita incuviintat prin instanta.
Cum rezolvam situatia?:-/
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
Martonze, utilizator
Sa sti ca se poate rezolva ptrintr-o hotarare judecatoreasca de urgenta , soliciti acest drept al copilului in instanta iar insanta indiferent ce v-a zice partea nerezidenta o sa-ti dea acceptul tribunalul de a parasi tara
Mult succes!!
Pentru prima problema:
Hotararea nu imi pare stralucita pentru motivul ca programul de vizitare este foarte-foarte mic si pentru faptul ca, daca paritnii sunt de acord cu schimbarea domiciliului minorului, instanta trebuie sa isi vada de alte treburi si nu sa isi mai dea cu parerea.
Nu e nimeni sechestrat la domiciliu, e normal ca atunci cand sunt schimbari majore in viata copilului (ca si mutarea IN AFARA ARIEI DE COMPETENTA A INSTANTEI). Dar aveti dreptate, este neclar si se poate desprinde si ca orice locuinta e orice locuinta diferita de cea din respectiva hotarare, asa incat inca un motiv de apel.

Pentru a doua problema: ati deschis alt topic pentru problema dv., faceti acolo completari si precizari. Puteti folosi chestiunea in avantajul dv. SAU sa invatati sa negociati.
Chestiunea cu dreptul la vizita am facilitat-o cat am putut de mult in favoarea sotului. Mai exact i-am permis sa vina cand vrea la ce ora vrea fara hotarare judecatoreasca. Consider ca am lasat destul de mult de la mine , nu mai spun ca el are drept la vizita la inceputul lunii si asta doar 2 ore ptr ca minora are doar 3 luni si este sugar , chiar in acest moment trebuie sa vina la copil cu mama lui care s-a bagat f mult intre noi ca sa ne desparta.
Oricum voi face recurs ptr toate aberatiile care mi s-au cerut referitor la locuinta unde stau acum, in principiu eu la anul o sa schimb 2 locuinte ptr ca am de gand sa-mi cumpar un apartament si o garsoniera . Este o absurditate sa ma duc pe scarile tribunalului de fiecare data. Mai ramanea sa-i cer viue fostului daca pot sa-mi fac pe cineva intre timp
Doamna, dv. purteti face orice doriti, hotararea nu se refera la libertatea dv. ci se refera la locuinta minorului, poate ca nu m-am facut inteleasa.
Cand un om are un copil, face sacrificii, fie ca asta inseamna ca nu doarme noaptea sau ca trebuie sa se sfatuiasca cu tatal copilului privitor la locuinta copilului.

Alte discuții în legătură

Autoritate parinteasca danyela2003 danyela2003 Autoritatea părintească în privinţa minorei , se va exercita de către reclamanta pârâtă. Stabileşte locuinţa minorei la reclamanta ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca in comun Adrian37 Adrian37 Buna ziua as vrea sa stiu daca fosta mea sotie are dreptul sa plece de la domiciliu cu copilul pe o perioada nedeterminata , fara sa ma anunte. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)