avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NEDREPTATE??????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NEDREPTATE??????

AM fost cercetat de diicot ptr art 264 cod penal(( favorizarea infractorului)))si mi sa dat S.U.P. deoarece nu exista elementul constitutiv al faptei. pina aici e bun . dar dupa ce mi sa adus la cunostiinta ca am fost scos de sub urmarire am fost destituit ptr aceleesi fapte ptr care am fost cercetat de catre cei de la diicot.Am mers in contencios administrativ si mi sa respins cererea de anulare a acestei destituiri.curios este ca cei de la inspectorat au venit cu aceleasi probe sustinind citez""ca a fost urmarit ... si chiar daca a fost scos de sub urmarire penala va rugam sa urmariti cu atentie ca fapta exista"" asta e tara noastra draga
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 19:42, 26 Noiembrie 2011
nu am primit nici o amenda administrativa absolut nimic
DIICOT a scris:

nu am primit nici o amenda administrativa absolut nimic



Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
Art. 18indic.1. - Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni .
La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului, daca este cunoscut.
In cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta poate aplica una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91.

Potrivit ultimului alin. ''procurorul sau instanta poate aplica una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art.91.''.Procurorul a solutionat cu SUP fara a aplica amenda administrativa.
Nu este obligat de lege,ramanand la latitudinea sa daca va aplica sau nu sanctiunea respectiva.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
mi sa dat S.U.P DEOARECE LIPSESTE ELEMENTUL CONSTITUTIV AL INFRACTIUNI(( FAPTEI}}}--MAI PE ROMANESTE CUM SAR TRDUCE???? EXISTA FAPTA SAU NU
Fapta există, dar nu întruneşte, sub aspectul laturii subiective, elementele constitutive ale unei infracţiuni, fiind incidente prevederile art. 10 alin. 1 lit. d C.pr.pen.
toate probele au fost interceptarile telefonului.unde faceam glume proaste ca adumi ca fami ca vin sa iau dar sau facut cercetari si in momentul cind din telefon reiese ca ma intilneam cu infractorul eu ma aflam la 15 kmde locul unde trebuia sa ne intilnim ma aflam in serviciu cu un alt coleg etc toate au fost doar glume atunci cum sa existe fapta

Alte discuții în legătură

Amenzi picika picika buna ziua care este diferenta intre amenda administritiva si amenda penala? multumesc (vezi toată discuția)
Mustrare sau amenda administrativa ana64 ana64 buna ziua, am o neclaritate vis-a-vis de inlocuirea raspunderii penale. pentru un caz de furt calificat in care prejudiciul a fost recuperat integral ... (vezi toată discuția)
Concurs de infractiuni?pluralitate de infractori? io_io io_io Va propun urmatoarea speta: Trei fapuitori comit infractiuni de amenintare ... (vezi toată discuția)