avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii neplatite

Buna!
Am fost anagajata la o firma si angajatorul nu prea si-a indeplinit obligatiile, mai exact nu mi-a platit salariul pe aproape 10 luni. Cu vorba buna nu cred ca-mi mai pot recupere banii, asa ca ma gandesc sa-l dau in judecata (cu toate ca nici asa nu am siguranta ca pot rezolva ceva, dar trebuie macar sa incerc)...
V-as ruga sa-mi spuneti ce trebuie sa fac mai exact. Trebuie sa merg mai intai pe la ITM sau direct la Tribunal?
Cel mai recent răspuns: MARIUS TESLEVICI , Avocat 23:27, 5 Octombrie 2008
Cand spun "nu prea si-a indeplinit obligatiile", inteleg ca si le-a indeplinit in parte.
Intre dvs. si angajator exista un contract de munca, un contract de colaborare, ceva?
Daca da, si daca puteti face dovada ca nu v-ati primit drepturile salariale pentru o perioada de 10 luni, eu zic sa il notificati si daca nici asa nu intelege sa se achite de obligatii, :fight: sa-l dati in judecata. Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
...si in continuarea raspunsului dat de catre colega Eva, instanta competenta in solutionarea cauzei este Tribunalul din raza teritoriala a angajatorului;
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea salariilor restante Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca un angajator are restante la achitarea salariilor de circa 10 luni, pentru care a depus declaratiile fiscale necesare, iar firma nu mai are sindicat, ce ... (vezi toată discuția)
Cai legale kinguci kinguci Buna ziua,am o intrebare,care sunt demersurile legale pentru a-mi recupera ultimile salarii de la fostul meu angajator?Eu mi-am dat demisia in data de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yoannacri yoannacri Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se ... (vezi toată discuția)