Am semnat in urma cu o luna un contract cu o perioada de proba de 60 de zile. Acum vreau sa-mi dau demisia. Odata cu acel contract am semnat si niste anexe, dar acele anexe au fost doar intre noi, adica nu au fost duse la ITM. Doar contractul a fost dus, stampilat si am primit si eu un exemplar. Anexele au ramas in 3 exemplare la firma.
In perioada de proba am facut niste cursuri de pregatire profesionala, iar cateva dintre punctele mentionate intr-o anexa erau:
- nu pot sa ma angajez la o firma cu acelasi domeniu de activitate timp de 2 ani
- daca contractul de munca inceteaza inainte de 12 luni, trebuie sa platesc contravaloarea cursurilor de pregatire(900 euro)
Intrebarea mea este daca anexele sunt valabile daca nu au fost duse la ITM? Pot demisiona fara sa platesc cei 900 euro?
Daca patronul va accepta demisia si este de acord sa nu platiti acea suma, atunci trebuie sa incheiati cu el un act prin care renunta la aceste pretentii.
Unde legea nu prevede , judecatorul nu distinge ... este posibil sa o platiti, intrucat nu sunt specificate conditiile in care sunteti obligat sa platiti aceasta suma. Actul semnat spune doar ca nu trebuie sa parasiti firma timp de 2 ani, dar nu si in ce conditii.
Ce pot sa fac?
bubububu
Am 21 de ani, lucrez ca barman la o firma de aproape un an si tin sa mentionez ca este primul meu job. Nu mi se accepta demisia cu motivul ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)