avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate din UE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate din UE

O societate din UE infiinteaza in Romania o sucursala. Sucursala doreste, intr-un alt judet, sa deschida un punct de lucru deoarece acolo lucreaza deja 15 angajati. ORC refuza sa deschida punctul de lucu pe motiv ca o sucursala nu poate sa deschisa un punct de lucru pentru ca nu are personalitate juridica. Ce ne sfatuiti sa facem pentru a ne afla in legalitate?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:05, 27 Noiembrie 2011
Societatea mama din strainatate deschide o sucursala si in localitatea cu pricina din celalalt judet.
Este singura solutie?
Din punctul meu de vedere da. Ar mai fi o varianta sa deschida direct societatea mama un punct de lucru dar procedura este mai greoaie si nu este prin registrul comertului ci prin ceva minister.
Multumesc pentru raspuns.
O alta intrebare, ce sanctiuni riscam daca in continuare vor lucra acolo cei 15 angajati, fara nicio formalitate (punct de lucru) si in ce lege este prevazut faptul ca trebuie sa dechidem punct de lucru?
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
AnnaM, utilizator
Este aplicabila Legea nr. 359/2004 privind simplificarea inregistrarilor la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru in cazul sucursalelor Emil Lasconi Emil Lasconi ART. 43 (1) Sucursalele sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăţilor comerciale şi se înregistrează, înainte de începerea ... (vezi toată discuția)
deschidere punct lucru in italia serban_ana67 serban_ana67 am o firma inregistrata in Romania cu obiect de activitate constructii, dar eu lucrez in italia pentru o alta firma de constructii ca pers fizica., vreau sa ... (vezi toată discuția)