avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu pentru formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu pentru formare profesionala

Buna ziua. Sunt in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare si as dori in perioada asta sa imi depun cerere de concediu pentru formare profesionala de 2 zile. precizez ca particip la un curs de calificare nefinantat de locul meu de munca. Angajatorul isi poate rezerva dreptul de a refuza aceasta cerere de concediu? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:41, 27 Noiembrie 2011
Salariaţii au dreptul să beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesională. ... Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai daca absenta salariatului ar prejudicia grav desfasurarea activitatii.

Cererea de concediu platit sau neplatit pentru formare profesionala trebuia sa fie inaintata angajatorului cu cel puţin o lună înainte de efectuarea acestuia .
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pentru raspuns. totusi cum as putea proceda pentru a mi lua concediu sau invoire(ideea e sa fiu liber 2 zile) in perioada de preaviz?
Formulati o cerere catre angajator de aprobare a 2 zile de concediu fara plata in aceasta perioada ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordarea de concediu fara plata pentru licenta ioanacristina60 ioanacristina60 mentionez ca nu se doreste sa mi se aprobe concediu fara plata pentru redactarea si sutinerea licentei. Din ce m-am informat eu in codul muncii se precizeaza ... (vezi toată discuția)
Ref pregatire profesionala primarie gina2010 gina2010 Buna ziua, daca o salariata a unei primarii doreste sa se califice profesional, din proprie initiativa la un curs pe care il va plati si care ii va folosi in ... (vezi toată discuția)
Efectuare studii ca si salariat roseanucorina roseanucorina Buna ziua, daca o persoana este salariata in cadrul unei companii private, are dreptul legal de a solicita ore libere pentru a putea frecventa cursuri si a ... (vezi toată discuția)