avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota de chemare la ore suplimentare, la lucru in zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota de chemare la ore suplimentare, la lucru in zile libere legale

As vrea sa stiu ce trebuie sa cuprinda nota de chemare la lucru pentru ziua de 1 Decembrie, in schimbul careia se va da o alta zi libera din luna decembrie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 29 Noiembrie 2011
Subsemnatul_reprezentant legal al_, emite prezenta:
Pentru buna desfasurare a activitatii societatii, urmatoarele persoane sunt rugate sa se prezinte la lucru in data de 01.12.2011.
NR. CRT NUME SI PRENUME DEPARTAMENT SUNT DE ACORD

Mentionez ca acesti salariati vor beneficia de timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.(sau de un spor de 100% la salariul de baza.



La "sunt de acord" sa semneze respectivele persoane.
In zilele de sabatori legale, de ex. 1 decembrie nu lucreaza decat cei din alimentatie publica, si instit. Sanitare asa apare in codul muncii nou la art. 139 si urmatoarele, si cei care nu pot intrerupe fluxul de productie etc.
Prevederile art. 139 C.mun. nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Numai angajatorii, care au activităţi care se desfăşoară în regim continuu sau activitatea acestora nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului unităţii, pot fi exceptaţi de la obligaţia de a acorda zile libere angajaţilor cu condiţia ca timpul lucrat în aceste zile să fie compensat, conform dispoziţiilor în vigoare.

Angajatorii, care nu respectă prevederile Codului Muncii în zilele de sărbători legale, sunt pasibili de amezi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 august 2011 - zi libera sau nu? mamaleone mamaleone Are dreptul angajatorul de a impune ca ziua de 15 august 2011 sa fie zi normala de lucru spunand ca ofera la schimb o zi libera in luna septembrie ? Eu din ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale ivanvintilica ivanvintilica Ce salariati nu lucreaza de sarbatorile legale,cei de la stat sau si cei de la privat? (vezi toată discuția)
1 decembrie INVICTUS_5 INVICTUS_5 anul trecut toti angajatii din unitatea unde sunt angajat au lucrat pe 01.12.2010, dandu li se liber intr o alta zi, cu decizie cu semnaturi de luare la ... (vezi toată discuția)