avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea constructiei - Amenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea constructiei - Amenda?

Buna ziua.
Recent vroiam sa fac receptia unei case familiale. Doarece nu am respectat proiectul initial mi-sa spus sa fac altul.
Am ales un alt proiectant ( primul nu a fost nici macar o data pe santier ) care a depus actele pentru o noua autorizatie de constructie.
Azi am primit telefon de la primarie si mi-se spune sa vin sa platesc o amenda pentru ne-respectarea proiectului.
La proiectul initial s-au facut multe schimbari pe parcursul constructiei.
Ce as putea face ?
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 19:21, 9 Martie 2012
Un sfat ?
Faceti exact cum vi s-a spus....platiti amenda, (proces verbal de contraventie pentru nerespectarea AC), doar asa puteti continua procedura de "intrare in legalitate", care se declanseaza in urma constatarii contraventiei...aceasta este procedura!
Buna.
Am reusit in finala sa primesc certificatul de urbanism.
Probleme noi :
1. Mi se cere o expertiza tehnica pentru noul proiect facut.
2.Este normal sa platesc din nou taxele la primarie in intregime ?
Deoarece nu v-aţi conformat Autorizaţiei iniţiale, aceasta şi-a pierdut valabilitate şi este nevoie de o nouă autorizaţie, inclusiv pentru instalaţii. Vă este necesară o expertiză tehnică şi obţinerea unui aviz de mediu(proiectantul se va ocupa de acest lucru), care este de fapt un aviz de complezenţă, şi care costă 1000000 lei (1000 ron)Acesta este regulamentul 839-2009, respectiv art.54 alin.2, art.59, art.66.Iar amenda trebuie să o plătiţi.
Prin noua expertiză se va încheia un proces verbal de recepţie definitiv, fără de care nu puteţi întabula casa şi mai ales , clădirea nu se consideră terminată şi iar se pierde valabilitatea Autorizaţiei, care se poate prelungi doar o dată.. Cu procesul verbal de recepţie, se va calcula valoarea de impozitare a clădirii.
liamic43 a scris:


Prin noua expertiză se va încheia un proces verbal de recepţie definitiv, fără de care nu puteţi întabula casa şi mai ales , clădirea nu se consideră terminată ....


Imi cer scuze, expertiza tehnica(intocmita de inginer expert MLPAT), atesta faptul ca imobilul este construit corect d.p.d.v. structural, si nu se va prabusi la primul cutremur. Nu are nici o legatura cu procesul verbal de receptie. Aceasta expertiza se cere prin CU si este piesa componenta a dosarului pentru "intrarea in legalitate".
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
doina_manuela, utilizator

Alte discuții în legătură

Consecinte neintabulare cladire noua furgim furgim Ce se intampla daca dupa ca am obtinut autorizatia de constructie si am ridicat cladirea nu o intabulez? Nu vreau sa o vand sau sa garantez vre-un credit cu ... (vezi toată discuția)
Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Clãdiri fãrã autorizaþie de construcþie marieta_popa marieta_popa In 2004 s-a început construcţia locuinţei pe baza certificatului urbanism,la \"recomandarea proiectantului\", care nu a mai obţinut şi autorizatia de ... (vezi toată discuția)