avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe per.determinata -Detasare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe per.determinata -Detasare ?

Buna ziua,am o problema si as dori sa-mi dati o solutie,daca se poate bineinteles! Am o firma de transport intern-international.Lucrez cu un singur TIR pe transp.international,in rest am cisterne de colectare lapte. Soferul pe care l-am avut pe TIR a trebuit sa plece in Italia urgent si se pare ca nu se mai intoarce ,deocamdata,deci am fost nevoita sa-i desfac contractul de munca.Lucrez cu o firma din Austria care imi asigura transpoturi dus-intors Romania-Elvetia.
Nestiind dinainte situatia care a aparut,am contractat un transport pentru care am incarcarea miercuri 30.11.2011,nu am gasit un sofer sa-l angajez in asa timp scurt. O firma colaboratoare imi poate asigura un sofer pentru o cursa ,dar nu stiu care ar fi modalitatea de a-l angaja-detasa,pentru ca la cursele internationale trebuie sa aiba la ei contractul de munca valabil.

Sper sa ma poata ajuta cineva ,cat mai urgent !
Multumesc mult, Mioara Trifan
Cel mai recent răspuns: resurseumanealba , utilizator 13:47, 28 Noiembrie 2011
Angajatul respectiv poate veni la firma dumneavoastra prin detasare. Codul Muncii:
Art. 45. - Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului.
Firma colaboratoare va intocmi decizia de detasare pe care o va avea soferul la el, impreuna cu contractul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla? anonim anonim Nepotul meu este angajat cu CM ca sofer profesionist al unei firme de transport international si expeditii din Germania cu reprezentanta in Romania. De 4 ani ... (vezi toată discuția)
Munca afara.. Gdcatalin27 Gdcatalin27 Pot lucra strainatate pentru o firma romana? Ce condiții trebuie sa îndeplinească firma romana? Dacă firma are contract de colaborare cu o firma străină ... (vezi toată discuția)
Delegare sau detasare jonny_6 jonny_6 Am o dilema in legatura cu deplasarea soferilor angajati la o firma de transport in Romania , in spatiul Uniunii Europene pe perioade de aproximativ 90 zile ... (vezi toată discuția)