avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STRIGAT DE DISPERARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STRIGAT DE DISPERARE

DRAGII NOSTRI, AU FACUT ASTIA NISTE LEGI DE PE NOI MUNCITORII NE-AU {...} DE TOATA FRUMUSETEA.despre ce este vorba?
fosta muncitoare ca pe plantatie la prestigioasa firma germana {...}, {...} conducerii firmei au bagat firma in insolventa si faliment iar noi cam 12 suflete nu ne vom mai vedea salariile doar dupa ce se vor vinde activele din firma si dupa ce bancile la care aceste {...} au datorii isi vor recupera banii vor putea pune problema sa ne plateasca pe noi {...}
vreau sa stiu cum pot sa ii dau in judecata si sa imi iau cei 1500 de lei cu care imi sunt datori pt ca am muncit pt banii astia o luna jumate
astept raspuns urgent multumesc voi merge si la televiziune si ii voi duce in tribunal pana in panzele albe pt ca mii de oameni au fost trasi asa pe sfoara ca noi oamenii simplii nu stim cum sa ne aparam de asemenea gunoaie
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 28 Noiembrie 2011
Luati legatura cu cei de la AOJM, exista un fond special ptr astfel de situatii ca sa va primiti salariile restante.

Bafta.
Pentru a apela la Fondul de garantare a creantelor salariale trebuie indeplinite anumite conditii , si anume:
- sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolventei
- fata de angajator sa fi fost dispusa măsura ridicării, totale sau parţiale, a dreptului de administrare.

Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăşi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie, pentru fiecare salariat.
Salariul mediu brut pe economie avut în vedere este salariul mediu brut pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistica în luna în care s-a deschis procedura insolvenţei.

Stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi efectuarea plăţii acestora se realizează de agenţiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în stare de insolvenţă.

Cererile menţionate vor fi însoţite de documente care să ateste că împotriva angajatorului a fost pronunţată o hotărâre judecătoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolvenţei şi a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.

Creanţele salariale suportate din Fondul de Garantare se vor achita în lei, într-o singură tranşa, prin sistemul de plată general utilizat pentru plata drepturilor reprezentând indemnizaţia de şomaj.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face fostii angajati ai unei firme intrate in insolventa daca mai au salarii de recuperat ? Silviaf Silviaf Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. Suntem mai multi fosti angajati ai unei companii care a am demisionat inainte de a intra firma in insolventa(in ... (vezi toată discuția)
Angajatii isi pot recupera salariile restante chiar daca firma este in faliment- fals sau adevar ?. ContSters241026 ContSters241026 Adevar ? Minciuna ? Exista o multime de situatii in care un salariat nu si-a primit salariul pentru o anumita perioada, iar angajatorul intra in faliment si ... (vezi toată discuția)
Jumatate de salar stefan976 stefan976 Am lucrat cativa ani la o firma, dar in ultimul an am primit doar jumatate de salar (ne-au tinut cu promisiuni), in cele din urma postul a fost redus si am ... (vezi toată discuția)