avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatii isi pot recupera salariile restante chiar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatii isi pot recupera salariile restante chiar daca firma este in faliment- Fals sau Adevar ?.


Adevar ? Minciuna ? Exista o multime de situatii in care un salariat nu si-a primit salariul pentru o anumita perioada, iar angajatorul intra in faliment si nu are are resurse financiare pentru a plati remuneratiile restante ? Care ar fii situatiile ?

In aceasta situatie, angajatii trebuie sa se adreseze Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca si sa solicite plata sumelor neachitate ????



Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 12 Ianuarie 2014
Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale asigura plata creanţelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi fata de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.

Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăşi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie, pentru fiecare salariat.

Stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi efectuarea plăţii acestora se realizează de agenţiile teritoriale, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în stare de insolvenţă.

Cererile menţionate vor fi însoţite de documente care să ateste că împotriva angajatorului a fost pronunţată o hotărâre judecătoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolvenţei şi a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.

Sursa
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii ContSters193525 ContSters193525 Cum se pot plati salariile restante din fondul de garantare? Care sunt demersurile in acest caz si cine trebuie sa le faca? (vezi toată discuția)
Creante salariale suportate din fondul de garantare potrivit legii nr. 200/2006 andrerieu56 andrerieu56 - Impotriva angajatorului a fost pronuntată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolventei fara a fi dispusă măsura ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite, hotarare judecatoreasca, fondul de garantare elisa_2000 elisa_2000 Un punct de lucru al societatii a fost vandut. La incetarea contractului nu s-a platit concediul de odihna neefectuat si bonurile de masa pe cateva luni. ... (vezi toată discuția)